Passen els dies i cada vegada queda més clar que el final de Diego Armando Maradona potser podria haver estat d'una altra manera. Fa poc més de dos mesos que el Pelusa va morir a la seva casa de Tigre després de patir una aturada cardiorespiratòria. I ara surt un nou àudio filtrat pel mitjà Infobae que posa en el punt de mira el seu metge personal, Leopoldo Luque.

Si aquesta setmana va sortir a la llum l'últim vídeo en què apareixia Maradona abans de la seva mort, en el qual enviava un missatge al seu metge, ara apareix una inquietant nova filtració. I precisament va en el mateix sentit que la que va sortir fa una setmana, quan es va filtrar un àudio en el qual el mateix Leopoldo Luque i la psiquiatra Agustina Cosachov parlaven del Pelusa.

Maradona Mundial Rússia Argentina   EFE

Maradona mirant un partit de futbol del Mundial de Rússia / EFE

Luque i el seu ajudant, assenyalats

"Em van explicar que ahir el Charly (persona de l'entorn de l'exfutbolista) havia arreglat entrar una dona a la nit. Aleshores per treure's de sobre a Diego li va donar cervesa i un porro. El va trencar en mil trossos", diu un fragment dels àudios que s'enviaven el metge Luque i el seu ajudant. Així doncs, queda clar que més enllà de no seguir les instruccions que els havien donat els metges després de l'operació a la qual s'havia sotmès Maradona unes setmanes abans de la seva mort, es demostra que prenia substàncies que no tocaven.

"No aguanto més que Charly li doni marihuana a Diego. No sé com parar-lo", diu un altre dels àudios. Però la cosa no acaba aquí i explica que "ja té l'hàbit de fumar cada dia. Demana faso als de seguretat. Li diu 'faso'. I l'altre dia els vaig dir als de seguretat quan et diu això, enceneu-li un havà".

Maradona EFE

Maradona a la banqueta durant un partit / EFE

A més, afegeixen en les converses que "jo vaig trobar restes de marihuana picada per tot arreu i olor a la casa. El tipus follant a la peça de servei i Monona amb el de seguretat mirant que Diego no s'aixequés, no van dormir res. Ells no volien dormir per si es produïen embolics".

Aquests nous àudios enfoquen cada vegada més cap a Leopoldo Luque la investigació que hi ha oberta sobre els motius reals de la mort de Maradona. Cada vegada és més clar que hi podria haver pressumpta mala praxis.

 

Imatge principal: Maradona amb una cervesa a la mà / EFE