Pep Guardiola no es cansa mai de guanyar. Aquest dissabte, el seu Manchester City s'ha proclamat campió de la FA Cup després de derrotar el Watford de Gerard Deulofeu gràcies als gols de David Silva, Kévin de Bruyne i Raheem Sterling i Gabriel Jesús per partida doble (6-0).

guardiola fa cup efe

Amb aquest triomf, el tècnic de Santpedor bat tots rècords d'Anglaterra, i és que fins ara cap equip havia aconseguit guanyar la Premier League, la Copa de la Lliga i la FA Cup en una mateixa temporada.

Silva obre la llauna

Guardiola ha sorprès a Javi Gracia, el seu homònim al Watford, i a la seva pròpia afició alineant Gabriel Jesús en la posició del Kun Agüero. En el darrer partit de la temporada, el punta argentí s'ha quedat a la banqueta juntament amb De Bruyne o Lero Sané.

L'encarregat d'obrir la llauna, però, no ha estat el davanter brasiler. David Silva ha marcat el primer gol del partit en el minut 26 després d'aprofitar una assistència amb el cap de Sterling. El Watford s'havia pogut avançar minuts abans gràcies a Roberto Pereyra, però Ederson ha aturat el seu xut i a partir d'aquest moment el duel s'ha tenyit de blau cel.

13 minuts. Aquest és el temps que ha tardat el City en tornar a batre Heurelho Gomes, aquest cop gràcies a Gabriel Jesús. El brasiler, sense gaire angle, ha perforat la porteria dels groc-i-negres fent valer una gran passada de Bernardo.

Festival skyblue

Amb el partit gairebé sentenciat, el Watford ha hagut d'arriscar per buscar l'empat i ho ha pagat molt car. El City de Guardiola és una màquina pràcticament perfecta i mai té pietat. Amb un joc de posició excels, el conjunt skyblue s'ha proposat guanyar el títol per la porta gran.

Quan s'havia disputat una hora de partit De Bruyne ha culminat un contraatac letal amb molta sang freda. En una jugada molt similar 8 minuts després, Gabriel Jesús ha tornat a mullar i ha enfonsat de manera definitiva el Watford. El City, però, volia més sang. En els minuts 83 i 87 Sterling s'ha unit a la festa amb dos dianes que ja són història de la competició, de Wembley i del futbol en general.

Guardiola suma el seu 27è títol -el 6è a Anglaterra- i demostra que, encara que alguns ho vulguin negar per ser independentista, és el millor entrenador del món.