Alegria al Manchester City després de guanyar la segona Premier League consecutiva gràcies a l'obra de Pep Guardiola, però també temor. El conjunt anglès ja regna a Anglaterra, però encara no a Europa. I la UEFA ara podria expulsar-lo de la Champions League per incompliment del fair-play financer.

El club de Guardiola té un expedient obert per la Cambra d'Adjudicació de la UEFA que es resoldrà de manera imminent en les properes setmanes. Tot i que els dirigents del City han afirmat en diverses ocasions que els comptes del club estan dins de les normes, la UEFA tindria la sentència preparada, tal com avança The New York Times.

La sanció, a l'espera de possibles recursos del club de Manchester, expulsaria el City una temporada de la Champions, encara que esportivament s'haguessin guanyat el dret de jugar-la. La sanció no entraria en vigor d'immediat i tampoc afectaria la propera edició de la Champions.

pep guardiola city efe

EFE

El cas de City, tot i que té moltes similituds amb el de l'incumpliment del fair-play financer del PSG, no tindria el mateix efecte perquè el passat mes de març el TAS li va donar la raó al conjunt francès, que va guanyar contra la UEFA perquè el termini de l'expedient obert va ser presentat fora de temps. Aquest no seria el cas del City, que se li complicaria el fet d'anul·lar la sanció perquè l'expedient de la UEFA es va presentar a temps i en la forma correcta.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat