El Manchester City de Pep Guardiola no ha tingut pietat. El Sevilla venia en hores baixes, però si quan necessites una mica d'aire arriba l'estrena de Champions League contra un dels millors equips d'Europa, problemes. Erling Haaland per partida doble, Phil Foden i Rúben Dias els traslladarien al marcador per situar una altra golejada a l'electrònic del Ramón Sánchez-Pizjuán (0-4)

Submissió total del Sevilla

La carta de presentació del Manchester City al Sánchez-Pizjuán no ajudava que els locals es desempalleguessin dels dubtes amb què arribaven a l'enfrontament. La llarga ombra del nefast inici de Lliga acabada d'adobar per la incontestable derrota contra el Barça planava sobre el Sevilla, però els homes de Pep Guardiola afegirien llenya al foc amb el seu monopoli de la possessió inicial. Superioritat acaparadora que tindria als andalusos pràcticament vivint dins de l'àrea de Yassine Bono.

Bono Sevilla Manchester City / Foto: Europa Press
Bono, durant una de les seves múltiples intervencions / Foto: Europa Press

El City semblava infinitament superior, i, de fet, ho estava sent. No obstant això, el pitjor de tot és que el Sevilla s'ho ha cregut. Tant és així, que en una de les accions en què els skyblue han aconseguit trobar la superioritat numèrica amb Kevin de Bruyne per dins, ha arribat el gol. El belga venia sent el qui més hi havia intentat per part dels visitants, i en la primera acció que ha assolit trepitjar els voltants de la porteria sevillista amb clarividència, ha tornat a firmar una de les seves centrades marca de la casa. Tensa, tensíssima, entre porter i defensa, com si sabés amb total certesa que trobaria al seu millor soci. 1-0, minut 20, gol d'Erling Haaland.

No obstant això, i lluny d'enfonsar-se, els homes de Julen Lopetegui farien una passa endavant fins a l'equador. Recuperarien la possessió a estones i inclús aguaitarien la porteria d'Ederson en alguna instància. El City seguia essent superior, però l'1-0 era curt i abaixaria pulsacions per permetre als de Lopetegui trenar una jugada que quedaria molt a prop del gol de l'empat per part del 'Papu' Gómez.

Erling Haaland celebracion gol Sevilla Manchester City / Foto: Europa Press
Erling Haaland, celebrant un gol durant el Sevilla - Manchester City / Foto: Europa Press

Pep Guardiola no ha volgut fer més sang

Julen Lopetegui hauria apostat per la capacitat d'amassar la possessió dels Isco, Rakitic i el Papu des de l'inici sacrificant la figura del '9'. Era una proposta valenta, però el cert és que no ha acabat donant fruits davant un equip que sotmet tant com el de Guardiola. Tanmateix, a la represa ingressaria al partit Rafa Mir i Joan Jordán aconseguint estirar una mica l'equip.

El Sevilla era una mica més reconeixible i el partit recuperava la bidireccionalitat dels atacs. Amb tot, la qualitat dels citizen ha tornat a marcar les diferències. Pilota dins l'àrea per a Phil Fodenque se l'acomodaria a la cama esquerra i tornaria a utilitzar el recurs que sempre li serveix. Petit retall cap a la seva esquerra i xut creuat per sota de la cama del defensor. Bono, a contrapeu i batut, s'estiraria, però de manera insuficient per aturar el 2-0 al minut 58'.

Phil Foden celebracion gol Sevilla Manchester City / Foto: Europa Press
Phil Foden, celebrant el seu gol / Foto: Europa Press

El mateix tipus de golpeo tractaria de fer servir Foden per trobar el 3-0 nou minuts més tard, però aquest cop Bono l'aturaria. Haaland, sempre pendent, faria que el marroquí hagués retardat el gol, ja que ben situat, i sempre a l'esquena del central llunyà, recolliria el rebot per fer el 3-0 al 67'.

Al 92', tocat i enfonsat

I és que Guardiola no ha volgut fer més sang. El City ha abaixat el ritme i el tècnic de Santpedor l'ha substituït al 70'. Tot i això, ha seguit empenyent, amb menys intensitat, però amb suficient força per esfondrar la poca enteresa que li quedava als de Nervión. Minut 2 d'afegit, 0-4 amb la firma de Rúben Dias. Confirmació que el Sevilla necessita una mà que l'ajudi a aixecar-se i que el Manchester City es postula com a seriós candidat per al títol. Encara que ho hagin fet semblar fàcil, començar amb un 0-4 a domicili al Pizjuán està a l'abast de ben pocs.