El duel entre Manchester City i Liverpool no ha decebut gens ni mica. El xoc d'estils entre els de Pep Guardiola i els de Jürgen Klopp ha regalat un partit vibrant, amb moltes alternatives i ple de joc ofensiu. Hi ha hagut ocasions perquè qualsevol dels dos equips s'endugués la victòria, però finalment hi ha hagut un repartiment de punts que serveix més als 'citizens' que als 'reds', en la seva particular lluita pel títol de lliga.

Partit vibrant de principi a fi

Al minut 5, Kevin de Bruyne ha avançat als locals, amb un potent xut des de fora l'àrea que ha desviat Alexander-Arnold al fons de la xarxa. Els aficionats 'citizens' han embogit. L'alegria, però, ha durat ben poc: al minut 13, Diogo Jota ha empatat el partit amb una rematada des de l'interior de l'àrea. El duel s'ha convertit en una bogeria d'anada i tornada fins que al minut 36 Gabriel Jesus ha tornat a avançar el City rematant a gol una centrada de De Bruyne. Amb el 2 a 1 s'ha arribat al descans.

pep guardiola joao cancelo manchester city EFE

Pep Guardiola agafant al seu jugador Joao Cancelo durant el partit / EFE

El més lògic, després d'una primera meitat tan moguda, hauria estat que la segona part comencés amb més calma per part d'ambdós equips. Doncs res més lluny de la realitat: només trenta segons després de la represa, Sadio Mané ha estat més ràpid que la defensa del City i ha posat el 2 a 2 a l'electrònic. Liverpool i City s'han convençut de fer un partit que passi a la història de la Premier League.

Al minut 63, el VAR ha anul·lat un gol a Raheem Sterling per un fora de joc mil·limètric. A partir d'aquesta acció, ha començat la pluja d'ocasions per ambdós equips: Salah n'ha gaudit d'un parell de bones, mentre Gabriel Jesus ha tingut una opció molt clara d'avançar als de Manchester. Finalment, però, el 2 a 2 ha estat el resultat final.

Ara toca pensar en la Champions

Amb aquest empat, la Premier League està més oberta que mai. El Manchester City és primer amb 74 punts, un més que el Liverpool, que en té 73. La lluita entre aquests dos equips seguirà fins la jornada final. El calendari d'ambdós equips és similar, amb partits difícils per davant. El títol de lliga es decidirà per petits detalls, però el duel d'avui ha demostrat que són dos dels millors equips del món.

fabinho phil foden manchester city liverpool premier league EFE

Fabinho i Phil Foden, pugnant per una pilota / EFE

Tant Manchester City com Liverpool tenen la tornada dels quarts de final de la Champions League la setmana vinent. Als 'citizens' els espera un partit molt complicat al Wanda Metropolitano. L'1 a 0 de l'anada no és suficient per viatjar a Madrid amb tranquil·litat, perquè de segur que Simeone no posarà les coses gens fàcils als anglesos. El Liverpool, per la seva banda, té un peu i mig a les semifinals després de guanyar 1 a 3 a l'estadi del Benfica.

Imatge principal: Pep Guardiola, durant el vibrant duel d'avui / EFE