El Manchester City atropella al Copenhaguen a l'Etihad (5-0) per encaminar el seu bitllet als vuitens de final de la Champions League. Els locals haurien matat el partit ja en la primera meitat abanderats per Erling Haaland, que faria els seus dos golets i es quedaria al vestidor a l'equador.

Erling Haaland, dos i a descansar

El primer de caçagols. El segon d'oportunista. Tot convergit en el gegant noruec que té el Manchester City per punta. S'acaben els apel·latius per definir a Erling Haaland, però és que la desembocadura de la infinitat de situacions ofensives que genera l'equip de Pep Guardiola sempre està en la seva figura.

Erling Haaland celebracion gol Manchester City Copenaghen / Foto: EFE
Erling Haaland, celebrant un dels seus gols durant el Manchester City - Copenhaguen / Foto: EFE

I si, d'afegida, el Haaland desfermat agafa a un Copenhaguen en hores baixes, la sagnia pot arribar a ser molt seriosa. Petit context: el conjunt danès arribava a la visita a l'Etihad en sisena posició al campionat domèstic i amb canvi d'entrenador inclòs durant la darrera cita FIFA. La fermesa de la seva defensa brillava per la seva absència i ja des del minut sis de partit, Haaland minaria la moral dels seus rivals amb el primer. El guió sempre ha estat de monòleg citizen, però el ritme, les infinites centrades amb sentit i les canonades de Sergio Gómez resoldrien el matx al descans. De les botes del lateral badaloní naixeria el segon, ja que una gran voleia cauria a peus del de sempre després de la bona aturada de Grabara.

I set minuts més tard, al 39', el català tornaria a ser partícip del tercer. Nou xut de primeres i, novament, plovent sobre mullat per al Copenhaguen. El bosc de cames de la frontal de la petita faria l'efecte invers, i en una rocambolesca voràgine de rebots, gol en pròpia de Khocholava. 3-0 per marxar cap als vestidors i hora de pensar en el demà per a Pep, ja que deixaria Erling Haaland descansant després dels seus dos golets.

Erling Haaland celebracion gol Joa Cancelo Manchester City Copenaghen / Foto: EFE
Erling Haaland i Joao Cancelo, celebrant un gol amb el Manchester City / Foto: EFE

Vespre de debuts amb la firma de Pep Guardiola

I en la mateixa línia que Haaland, Guardiola donaria descans a Bernardo Silva i a Joao Cancelo per atorgar el debut a Josh Wilson-Esbrand i a Rico Lewis respectivament. El City seguiria amb l'accelerador a fons, i arribaria el quart des dels 11 metres amb la firma de Riyad Mahrez. Amb tot, la pulcritud de Bernardo Silva ja no hi era, la voracitat de Haaland tampoc i la clarividència de De Bruyne no ha ni iniciat el partit per tal de seguir amb les piles ben carregades.

El Copenhaguen ha estat un tràmit per als skyblue, que per posar la cirereta del pastís a la vesprada, ha fet el cinquè en una gran jugada col·lectiva que ha materialitzat Julián Álvarez. Debut golejador el seu a la Champions, que en termes general, acumula un gol cada 85 minuts. Haaland un cada 50', però el noruec és un mirall distorsionat i el Manchester City una màquina perfectament greixada.