Espanya disputarà la Final Four de la Nations League. Després de perdre contra tot pronòstic contra Suïssa en la jornada anterior (1-2), a la selecció de Luis Enrique només li valia endur-se els tres punts de Portugal, ja que l'empat li donava la classificació al combinat lusità, i la Roja ho ha aconseguit in extremis, gràcies a un gol d'Álvaro Morata en el minut 88. Era la primera ocasió clara d'Espanya en tot el partit, però ha estat suficient per aconseguir la classificació.

I és que fins aquell moment, si una selecció mereixia la victòria era la local, que ha tingut les millors ocasions, encara que la inspiració d'Unai Simón i el desencert dels lusitans ha evitat l'1-0. Finalment, s'ha complert la dita que el que perdona ho acaba pagant, i Morata ha canviat el signe del partit en una acció aïllada. Espanya, això sí, no arriba al Mundial de Qatar amb les millors sensacions i haurà de millorar si vol arribar lluny en el torneig més prestigiós de seleccions.

Luis Enrique Portugal España EFE
Luis Enrique, donant ordres durant el Portugal-Espanya / Foto: EFE

Portugal, superior en la primera part

Luis Enrique ha apostat per un onze estrany. Respecte al partit contra Suïssa, l'asturià només ha repetit amb Unai Simon, Pau Torres, Sarabia i Ferran Torres, per la qual cosa Busquets, Pedri i Gavi han estat suplents. La tàctica de Luis Enrique era clara. Pilota, pilota i pilota. Espanya no ha rifat cap pilota, intentant sortir sempre des de darrere, una idea que li ha sortit a mitges, ja que ha patit davant de la pressió alta i intensa de Portugal. I no només això, ja que Espanya ha patit per generar perill, mentre que els lusitans en tenien prou amb alguna urpada vertical per posar en un compromís Unai Simón.

La primera gran ocasió del partit ha estat per a Portugal, en un xut de Rubén Neves que Unai ha desviat amb dificultats. I poc després, el porter de l'Athletic Club ha tornat a evitar l'1-0, amb una aturada espectacular a xut de Jota. Malgrat els ensurts i de necessitar guanyar, Espanya ha seguit igual, amb un futbol control massa horitzontal, i en el minut 38 ha estat molt a prop el primer de Portugal, en un obús de Bruno Fernandes que ha sortit fora per molt poc.

Cristiano Ronaldo Portugal Espanya EFE
Cristiano Ronaldo ha estat molt participatiu en el partit contra Espanya / Foto: EFE

Morata obra el miracle

En el descans, Luis Enrique ha donat entrada a Busquets, però la dinàmica no ha canviat. Tot just començar el segon temps, Unai Simón ha evitat el gol de Cristiano Ronaldo, que s'ha quedat sol després d'un error de Dani Carvajal. Veient com la situació no millorava, el seleccionador espanyol ha acabat per revolucionar l'alineació, donant entrada de cop a Pedri, Gavi i Yeremi Pino. Els canvis li han donat un nou aire a Espanya, que ja no només ha dominat la possessió, sinó que ha començat a pressionar millor i a trepitjar àrea rival. Així i tot, Portugal ha continuat generant perill amb massa facilitat, com un xut de Neves que Carvajal ha desviat sota pals (69). I tot seguit ha fallat Cristiano Ronaldo, que sol davant d'Unai, ha vist com Gayá li treia la pilota (71).

Només en el tram final, i ja sense res a perdre, Espanya se n'ha anat descaradament cap a dalt. Morata, en el minut 77, ha posat a prova Diogo Costa, que ha desviat el xut. Els últims minuts, ja amb Portugal tancada en la seva àrea, ha fet la sensació que podia arribar el gol de la victòria, encara que passaven els minuts i la gran ocasió no arribava. En el minut 88, Carvajal ha centrat al segon pal, Nico Williams l'ha posat dins i Morata, sol, ha obrat el miracle. Espanya jugarà la Final Four de la Nations League.