Sense aficionats, amb mascaretes, amb distàncies de seguretat, amb mesures molt estrictes per evitar contagis, amb menys ritme, però al capdavall segueix sent futbol. El Barça s'ha reestrenat al camp del Mallorca amb l'objectiu de mantenir el liderat de la Lliga Santander. I els gols de Leo Messi, Arturo Vidal, Martin Braithwaite i Jordi Alba han permès que així sigui (0-4).

El Barça ja no s'adorm

El retorn de la Lliga no ha estat un retorn de veritat fins que el Barça, el líder, i Leo Messi, el futbolista referència, s'han deixat veure a Son Moix. I si feia tres mesos que els culers volien veure gols blaugrana, tot just al minut 1 i pocs segons després de l'inici Arturo Vidal ja ha decantat el partit. Gol de cap, llançant-se sobre d'un rival i sorprenent un Mallorca que ha sortit adormit.

Si abans de l'aturada pel coronavirus el Barça era l'equip que s'adormia sempre als inicis i patia lluny del Camp Nou, aquesta vegada no ha estat així. En silenci, però celebrant com sempre. El líder ha seguit fent de líder.

jordi alba arturo vidal barça efe

Però la cara de l'equip no ha estat igual que abans perquè ja d'inici Braithwaite, el futbolista danès que es va convertir en el revulsiu del mes de febrer, ha ocupat el lloc de Luis Suárez, que ha hagut d'esperar el seu torn a la banqueta. I Ronald Araujo, defensa del filial, ha estat la parella de Gerard Piqué.

Un monopoli blaugrana

Però tot i els canvis, el Barça ha estat el millor Barça que podríem imaginar. Des del primer minut, ja amb el marcador a favor, s'ha fet l'amo i senyor del partit. Es pot dir que si aquesta temporada jugar fora de casa era un suplici i els partits un patiment constant, l'efecte porta tancada ha estat beneficiós per a ells.

I mentre la pilota anava de banda a banda i els jugadors del Mallorca es marejaven cada vegada més, Braithwaite s'ha estrenat com a golejador del Barça. Al minut 37, quan alguns ja començaven a notar les cames pesades i pensaven en el descans, el danès ha afusellat la porteria balear amb un xut amb tota l'ànima des de la frontal de l'àrea petita.

Braithwaite Mallorca Barca EFE

El retorn de Luis Suárez

Però ni els descansos, ni les pauses, ni els múltiples canvis per banda han variat els plans d'un partit que anava rodat. Una de les millors notícies ha estat que Luis Suárez ha tornat després de la lesió per jugar poc més de mitja hora.

I tot i que el mateix Suárez ha buscat fer el seu gol, no ha pogut foradar la porteria del Mallorca. Sí ho ha fet Jordi Alba, al límit del fora de joc i dins dels últims deu minuts, i Messi en el temps afegit per sentenciar el primer partit dins del nou futbol.

El Barça ha jugat bé i ha demostrat que tot i l'aturada de la competició, l'estat de forma de l'equip és més bo que el que tenien en el mes de març. La nova normalitat del futbol segueix sent com abans: el Barça guanyant i mantenint el liderat. I el Mallorca, en zona de descens, segueix mirant amb por l'abisme de Segona Divisió.