El Barça més alternatiu ha resistit contra el Mallorca en el dia que s'han complert cinc anys d'aquell partit que no s'hauria d'haver jugat mai al Camp Nou. I el conjunt blaugrana s'ha acabat imposant a Son Moix després d'un solitari gol de Robert Lewandowski (0-1). I a més torna a ser líder provisional de la Lliga Santander.

Lewandowski, el de sempre

Un Barça de alternatiu per culpa de les lesions i mig desconegut per les titularitats que s'han presentat a Son Moix. Jordi Alba, Andreas Christensen, Gerard Piqué, Franck Kessié i Ansu Fati, a banda de situar Alejandro Balde d'urgència al lateral dret, han estat les grans novetats contra el Mallorca. Però tot i la falta de titulars i la presència d'un equip amb pocs minuts jugats aquesta temporada, el pla ha estat l'esperat: possessió culer i defensa mallorquinista.

Alejandro Balde Jaume Costa Mallorca Barça
Alejandro Balde jugant contra el Mallorca / Foto: EFE

El Barça ha seguit amenaçant com sempre, amb Lewandowski a l'eix de l'atac i Ousmane Dembélé a la banda dreta. La incansable persistència de Pablo Gavi i el domini de Sergio Busquets al mig del camp tampoc han faltat. Però al Barça li ha costat molt arrencar. El Mallorca de Javier Aguirre, dur de rosegar com tots els equips del tècnic mexicà, s'ha fet valer davant la seva afició. Però la resistència ha durat el que ha durat.

I ha hagut de ser Lewandowski, amb assistència d'Ansu Fati, qui s'ha inventat un golàs al minut 20. Retall dins l'àrea passant-se la pilota de la cama esquerra a la dreta per darrere i rosca descomunal que toca el pal abans d'entrar a gol. Una recompensa merescuda per a un Barça superior però amb falta de presència ofensiva.

Lewandowski celebracion gol Mallorca Barça / Foto: FC Barcelona
Robert Lewandowski celebrant el seu gol contra el Mallorca / Foto: FC Barcelona

Aleshores el Mallorca ha fet un pas endavant, però ha estat insuficient. La defensa culer s'ha mostrat molt ferma. No hi han hagut fissures, però sí algunes targetes grogues per a Piqué, Christensen i Kessié. També ha rebut la vermella directa Òscar Hernández, el segon entrenador culer. I després que el partit s'encengués ha arribat el descans.

Resistència culer

I a la segona meitat ha seguit la mateixa tònica. Els uns dominant i proposant; i els altres tancant-se i buscant el contracop. Però tot i uns primers atacs del Mallorca, el Barça ha recuperat el terreny i ha tornat a calmar el partit. Ni Ansu Fati ni Dembélé han tingut el seu dia. Se'ls ha trobat a faltar.

Aleshores han arribat els primers canvis, traient del camp Kessié i Ansu Fati, i fent entrar Pedri González i Raphinha. Però el partit no ha canviat. El Barça ha accelerat el ritme sense ser suficient i el Mallorca ha començat a creure. Alguna intervenció de mèrit de Marc-André ter Stegen més i patiment culer. I en els últims minuts han entrat Sergi Roberto i Ferran Torres per Jordi Alba i Dembélé.

Xavi Hernández Barça / Foto: EFE
Xavi Hernández donant indicacions durant el partit contra el Mallorca / Foto: EFE

Al final, victòria per la mínima del Barça en un partit complicat i d'aquells que amb el pas dels anys tothom haurà oblidat. No com aquell de l'1 d'octubre del 2017 contra el Las Palmas, també amb victòria i que costa molt d'oblidar.