Ronald Koeman no pensa posar les coses fàcils per desvincular-se del Barça. L'entrenador neerlandès, acomiadat després de la derrota de l'equip contra el Rayo Vallecano (1-0), no està content amb el tracte que ha rebut per part del club blaugrana, per la qual cosa no té previst fer cap concessió a l'hora de firmar la seva liquidació.

De poc serveixen les explicacions que li ha donat el Barça, que li ha recordat que el contracte el va firmar amb un altre president i una altra junta directiva i li ha recordat la delicadíssima situació econòmica que travessa l'entitat. Tampoc no ha servit el fet que el Barça li donés diverses oportunitats per aixecar el vol, esperant que tornessin els lesionats, així com tampoc que es fitxessin els futbolistes que l'entrenador va demanar, amb Luuk de Jong com a exemple més evident. Koeman no pensa perdonar diners, conscient que el contracte firmat li dona totes les de guanyar.

Koeman Rayo Vallecano Vallecas EFE

Ronald Koeman, en el seu últim partit com a entrenador del Barça / EFE

Koeman exigeix més de 12 milions d'euros

I és que segons ha informat el periodista Gerard Romero, en aquests moments les diferències entre Barça i Koeman són enormes. El club blaugrana li ha posat a sobre de la taula una indemnització de 7,5 milions d'euros, una xifra que en el Barça consideren molt elevada, però necessària perquè el divorci sigui ràpid i indolor.

Koeman, però, no pensa acceptar i exigeix 12 milions d'euros, als quals caldria afegir la bonificació que encara no ha cobrat de la temporada passada. L'entrenador considera que no se l'ha tractat com es mereixia, que hi ha hagut en els últims mesos massa filtracions sobre el seu futur i ara no pensa ajudar en res el Barça.

Joan Laporta Ronald Koeman Rafa Yuste Barca FC Barcelona

Joan Laporta, Rafa Yuste i Ronald Koeman / FC Barcelona

Es busca un acord amistós

Encara i sabent que té poc a fer, ja que l'entrenador neerlandès té sota el braç un contracte firmat que expira el 30 de juny, el Barça continua buscant la fórmula d'arribar a un acord amb Ronald Koeman, amb el que es vol acabar de bones maneres en tractar-se d'una llegenda del club. L'entrenador tampoc no vol anar-se'n amb la imatge de ser un pesseter, encara que entén que tenia un contracte firmat pel qual va renunciar a dirigir la selecció dels Països Baixos a la passada Eurocopa.

El problema és que en aquests moments sembla que l'entrenador neerlandès s'ha enrocat, per la qual cosa no es descarta que finalment s'hagin d'atendre les seves altes pretensions, una situació extrema que no deixaria a l'entrenador en gaire bon lloc, ja que la llista de tècnics que, després de ser acomiadats pel club per acumular mals resultats van acceptar una rebaixa o fins i tot, com Louis Van Gaal, una sortida a cost zero.

 

Imatge principal: Ronald Koeman, exentrenador del Barça / Europa Press