Cada vegada són més les veus que es pregunten quins mèrits ha fet Ferran Torres per ser titular indiscutible a la selecció espanyola. L'extrem valencià no passa el seu millor moment, la qual cosa l'ha convertit en suplent al Barça, però continua sent indiscutible per a Luis Enrique. En aquesta última aturada, per exemple, Ferran Torres va ser l'únic, juntament amb Unai Simón, Pau Torres i Sarabia que va ser titular en els 2 partits, contra Suïssa i Portugal, i això que en el primer partit havia naufragat.

Luis Enrique li va tornar a donar la titularitat a Portugal, però Ferran Torres va tornar a firmar un mal partit, provocant que les xarxes socials traguessin fum, al·ludint al parentiu entre ambdós, ja que Ferran Torres és la parella de la filla de Luis Enrique, com a únic motiu possible. "Que malpensats sou, segur que Luis Enrique ha posat Ferran Torres de titular per segona vegada consecutiva perquè és un gran jugador, no perquè sigui el seu gendre", va afirmar després del partit un tuitaire. "Mèrits de Ferran Torres per ser-hi... Ser el gendre del cap", va afegir un altre.

Luis Enrique Martínez Espanya selecció espanyola / Foto: EFE
Luis Enrique, en un partit de la selecció espanyola / Foto: EFE

De més a menys

I és que en el Barça creix la preocupació sobre el nivell de Ferran Torres. El club va acceptar la petició de Xavi Hernández, que va demanar el seu fitxatge per davant dels de Sterling o Dani Olmo, fins al punt de pagar 55 milions d'euros al Manchester City, un preu de crac. Al principi, Ferran Torres va rendir a un bon nivell, però a poc a poc va anar decaient. Xavi Hernández el va seguir alineant un partit després d'un altre, però ja aquesta temporada la situació ha canviat. Amb el fitxatge de Raphinha i la renovació de Dembélé, Ferran Torres ha passat a la suplència, i amb el retorn d'Ansu Fati ha caigut fins a la posició 5 en la llista de prioritats de Xavi a l'hora de configurar la línia ofensiva.

Al Barça, de fet, ja no es descarta traspassar a Ferran Torres en acabar aquesta temporada si el seu nivell no millora, per a la qual cosa necessita que el valencià firmi un bon Mundial. Altrament, hauria de malvendre'l, la qual cosa generaria pèrdues, ja que els 55 milions pagats encara estan lluny d'amortitzar-se.

Ferran Torres lamenta ocasió Cadis Barça / Foto: EFE
Ferran Torres, en un partit del Barça / Foto: EFE

Ferran Torres, preocupat

D'altra banda, en el Barça temen la mala fama que està forjant Ferran Torres entre l'afició blaugrana. A les xarxes socials s'ha convertit en un dels jugadors més criticats, per la qual cosa tot pot empitjorar en els partits del Camp Nou si algun dia els resultats no són els esperats. Al club saben que Ferran Torres no ho està passant bé. És jove i nota la pressió, per la qual cosa necessita fer un pas endavant com més aviat millor.

Luis Enrique manté que Ferran Torres és un jugador fonamental per a Espanya per la manera que té de llegir els partits. Realitza un treball gris molt important i entén la pissarra com pocs. A més, té gol, per la qual cosa continuarà sent titular, diguin el que diguin els crítics.