El Vila-real guanya per primera vegada al Santiago Bernabéu amb un gol al minut 87 de Pablo Fornals (0-1). El Reial Madrid veu com s'agreuja la seva crisi, encadena tres partits sense guanyar i pot acabar la primera volta a 19 punts del Barça.

Sense xarxa

El Madrid és plenament conscient que les seves possibilitats a la Lliga són gairebé inexistents. Tot i això, Zinedine Zidane es resisteix a donar-la per perduda amb les seves alineacions. Els blancs sortien, una altra vegada, amb tot. Cristiano Ronaldo i Gareth Bale capitanejaven un equip que no es guardava res. Davant, però, tenia un dels rivals més incòmodes.

El Vila-real ha exigit el Madrid des del primer minut, amagant-li la pilota i trepitjant l’àrea de Keylor Navas. Sota la pluja, els blancs estaven obligats a reaccionar després dels empats contra el Celta de Vigo i el Numància. L’actitud, avui, ha estat diferent. Bale ha fet l’1-0 a les primeres de canvi però l’àrbitre ha anul·lat el gol per fora de joc. I Sergio Asenjo ha començat a construir-se a base d’aturades una fama d’imbatible que l’ha acompanyat fins al final del partit.

Ronaldo ha fet tremolar el travesser amb un xut de falta. Els atacs del Madrid han perdut la punteria de l’any passat. Trepitja l’àrea rival amb la mateixa assiduïtat, però ho fa amb el punt de mira desviat. El Vila-real atacava amb molt criteri, però concedia ocasions amb errades en la sortida de la pilota. Manu Trigueros i Rodri tenien temps per pensar al mig del camp. I el Madrid no es troba gens còmode perseguint ombres i corrents cap enrere.

Una mort anunciada

Asenjo ha volgut que els dos equips marxessin al descans amb empat a zero després de salvar una rematada de Ronaldo a boca de canó. El Bernabéu ja cantava gol, però es veia obligat a resignar-se a 45 minuts de patiment.

El futbol és un esport de ratxes i el Madrid fa temps que està immers en una espiral que el porta a dubtar de gairebé tot. El Vila-real ha aprofitat la inconsistència dels blancs per posar-los contra les cordes en els primers minuts de la segona part. Totes les jugades morien davant Keylor. Els groguets amenaçaven, però no pegaven per la falta de lucidesa en atac. Carlos Bacca, el seu davanter, no ha tingut la millor tarda.

El rellotge collava un Madrid que semblava atacar per inèrcia i no per convenciment. Asenjo ha tornat a fer-se gran davant Modric i companyia. Zidane ha intentat sacsejar el partit amb canvis i un sistema més ofensiu, però no ho ha aconseguit. I en un contracop, el Vila-real ha trobat el premi gros.

Keylor ha evitat el gol d’Unal, però Pablo Fornals ha caçat el refús per fer el 0-1 amb una deliciosa vaselina. A falta tres minuts pel final, el Bernabéu es glaçava i havia d'acceptar la crua realitat. El Madrid, a dia d'avui, és un fantasma que segella la seva renúncia a la Lliga. El París Saint-Germain es frega les mans.