A partir de 2026, la F1 tornarà a Madrid. Després de més de quatre dècades, sent l'últim cop que el 'Gran Circ' va celebrar-se a la capital espanyola l'any 1981, a Jarama, serà el circuit d'IFEMA el qui retorni la ciutat al calendari més famós de l'automobilisme.

Concretament, ho farà mitjançant un traçat semiurbà de 5.474 metres dissenyat per Jarno Zaffelli, compost per 20 corbes, dues d'elles peraltades, sobre el que es calcula que el temps per volta oscil·li el minut i 32 segons. La competició ha assolit un acord per traslladar-se a Madrid, almenys, fins al 2035.

Madrid podria substituir Montmeló

Aquest projecte pretén desenvolupar un nou paradigma que combini esport i espectacle, mantenint que la inversió prové de recursos privats, sent sostenible tant a nivell econòmic com mediambiental. A partir de les 10:30 hores d'aquest dimarts, al recinte ferial d'IFEMA, Stefano Domenicali, president i CEO de la Fórmula 1, José Vicente de los Mozos, president del Comitè Executiu d'IFEMA Madrid han oficialitzat l'acord.

A més a més, l'esdeveniment ha estat encapçalat per la presidenta de la Comunitat de Madrid i de la Junta Rectora d'IFEMA Madrid, Isabel Díaz Ayuso, en què també han participat José Luis Martínez-Almeida, l'alcalde de la ciutat, i Ángel Asensio, president de la Cambra de Comerç i Indústria de Madrid. D'afegida, cal destacar que aquest Gran Premi tindrà el seu propi himne.

Amb tot, diverses fonts informen que Domenicali no estaria per la labor de mantenir Montmeló al calendari de manera paral·lela a l'anomenat GP d'Espanya que se celebrarà a Madrid. Sigui com sigui, durant la temporada de 2026, ambdós circuits tenen contracte en vigència i, per tant, en ambdós se celebraria una cita. Mentrestant, fonts de la Conselleria d'Empresa i Treball de la Generalitat han explicat aquest dilluns a Europa Press que el Circuit de Barcelona-Catalunya vol organitzar un Gran Premi de Fórmula 1 de caràcter "extraordinari" i que s'està treballant "per estendre el contracte a llarg termini".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!