El Reial Madrid remunta i recupera la brillantor a la Champions League davant un París Saint-Germain que ha pecat d'innocent (3-1). El doblet de Cristiano Ronaldo i el gol de Marcelo serveixen per deixar els vuitens de final pràcticament sentenciats i oblidar les penes d'una temporada mediocre.

Neymar fa por

El Madrid és plenament conscient que la Champions és el seu salvavides particular. I això ho sap Zinedine Zidane, que avui ha renunciat a la BBC, la seva davantera de capçalera, per fer jugar Isco Alarcón. Gareth Bale s’ha quedat a la banqueta per dominar el mig del camp i, de retruc, el partit.

El PSG s’ha plantat a Madrid amb el pit inflat. Els recursos econòmics han anat confeccionant una plantilla de genials individualitats. L’equip afrontava l’eliminatòria com una oportunitat única per aixecar la veu i guanyar-se, amb futbol, un lloc entre l’aristocràcia europea. Neymar se sentia important. El Madrid estudiava com parar-lo i la falta de Casemiro, als dos minuts, ha estat una declaració d'intencions.

El Santiago Bernabéu estava engalanat com en les seves millors nits. Però patia un conflicte intern cada vegada que Neymar tocava la pilota. És el millor jugador del rival i se l’ha de xiular. Però no gaire per si surt amb una mala impressió i el somni de veure’l vestit de blanc mai cristal·litza. Enmig d’aquest decorat, el Madrid volia aprofitar els primers minuts d’eliminatòria per deixar-li clar al PSG qui té dotze Copes d’Europa.

La sortida, tan intensa com imprecisa, no ha tingut cap efecte en el marcador. Els parisencs han sortit vius de les primeres envestides i això els ha donat aire. Neymar anava pels terres a cada jugada, però el PSG no tenia cap problema per connectar amb el seu trident. I així ha arribat el primer gol. Una centrada d’Mbappé, que buscava Cavani, ha acabat en els peus de Neymar abans que aparegués Rabiot. El talentós migcampista ha superat Keylor sense problemes ni oposició.

Un Madrid de Champions

La transcendència de la nit s’evidenciava en cada cursa. Cap dels dos equips negociava esforços i ho fiaven tot a la resistència física. El gol del PSG ha estabornit el Madrid, a qui se li feia un món encadenar ocasions clares. Areola, porter francès, assecava Ronaldo fins que Kroos ha forçat un penal abans del descans. Des dels onze metres, el portuguès és infal·lible. L’empat ho deixava tot obert en un partit que honorava el futbol de primer nivell.

El PSG ha tingut a la seva mà enterrar l’eliminatòria. Dani Alves i Mbappé no han trobat el camí del gol i l'àrbitre s'ha empassat un penal de Sergio Ramos en una segona part on el Madrid començava a agonitzar. Fins i tot, semblava acceptar com a mal menor un empat amb gols. La gran errada dels parisencs ha estat donar els blancs per morts i fer un pas enrere amb el canvi de Cavani quan Zidane els ha revitalitzat des de la banqueta.

L’entrada de Lucas Vázquez i Marco Asensio ha dinamitat l’empat. Ronaldo ha caçat un refús a l’àrea petita per fer el 2-1 després d’una jugada d’Asensio. El Santiago Bernabéu embogia perquè ho havia vist molt negre. L’extrem mallorquí ha tornat a inventar-se una centrada perquè Marcelo deprimís el PSG en només tres minuts. Reacció de -vigent- campió.

El PSG ha mort atacant, però sap que té un peu fora de la Champions. Unai Emery torna a pecar de conservador i Neymar no aprova el seu primer examen fora de l’ombra de Messi. A l’emir de Qatar no li farà gràcia veure com els seus milions es queden fora d’Europa a les primeres de canvi per segona temporada consecutiva.