El Reial Madrid és el nou campió de la Lliga Endesa. Els blancs s’han imposat per 91 a 84 i han sentenciat la Final del play-off amb un 3-1 global. La derrota és un cop molt dur per a l’equip i sobretot per a Xavi Pascual i el director tècnic de la secció Joan Creus. No està gens clar que els dos continuïn al capdavant del Barça Lassa la temporada vinent.

Al Barça el van castigar els mateixos problemes que ho han fet durant tota la temporada, especialment contra un equip tan potent com és el Reial Madrid de Pablo Laso. No tancar el rebot, deixar tirs fàcils als homes clau del rival i la poca regularitat en atac han tornat a condemnar els de Xavi Pascual en el quart partit de la Final.

Els blaugrana van saltar al parquet del Barclaycard Center amb ganes d’allargar l’eliminatòria. Un triple de Brad Oleson i un 2+1 de Tomas Satoransky deixava el Barça 9-15 en els primers cinc minuts de partit. Els de Pascual controlaven bé Rudy Fernández i Sergio Rodríguez i només Sergio Llull oposava resistència.

El primer quart es va acabar amb el Barça 7 punts per sobre del Madrid (19-26). I durant els segons 10 minuts els blaugrana registraven una nova màxima diferència (19-30). Llull amb dos triples consecutius frenava la sagnia i la rotació de Pascual va tornar a castigar els percentatges de l’equip.

El Madrid feia valer la seva segona unitat per empetitir les diferències i col·locar-se dos punts per sobre. A les acaballes, una safata d’Ante Tomic va permetre el Barça marxar al descans per davant al marcador (45-47).

Amb la mel als llavis

La segona part va seguir la mateixa tònica. El Barça havia de suar tinta per anotar i el Madrid ho feia amb una facilitat, a vegades, insultant. Els blancs van capgirar el marcador, i quan faltaven set minuts pel final del tercer quart, van col·locar-se quatre punts per sobre, marcant una nova màxima diferència.

A més a més, Juan Carlos Navarro va aprofitar el partit per convertir-se en el màxim anotador de la història dels play-off de la Lliga Endesa amb 1.865 punts, superant Jordi Villacampa. A la pintura Ayón seguia jugant el seu partit i guanyant-lo. El mexicà va superar en tot moment a Samardo Samuels i Shane Lawal.

El Madrid no va desaprofitar el moment i va tancar el tercer període set punts per sobre el Barça (72-65). Les sensacions de cara a l’últim quart no eren gens esperançadores i feia l’efecte que el joc dels blancs amagava una marxa més.

El Barça va reaccionar de la mà de Justin Doellman i Tomas Satoransky. Però quan el Madrid començava a tremolar perquè els blaugrana es menjaven la diferència, va aparèixer Sergio Rodríguez. El base va clavar dos triples consecutius per deixar tocats de mort els homes de Xavi Pascual. La derrota final és conseqüència inevitable del que es va viure a Madrid i en gairebé la totalitat de la sèrie.