L'Espanyol marxa del Santiago Bernabéu amb les butxaques buides. Els blanc-i-blaus, fidels al seu estil, deixen una gran imatge i collen el Reial Madrid fins l'últim minut. El solitari gol de Marco Asensio allarga fins als 23 anys la ratxa sense guanyar a Madrid.

Orgull blanc-i-blau

Rubi tenia clar que no volia anar a Madrid a perdre pels mínims gols possibles. El seu Espanyol ja ha demostrat que té armes per competir, sempre amb bon futbol. Els jugadors han interioritzat el missatge fins al punt de plantar-se al Santiago Bernabéu sense complexes i oblidant el seu passat més recent. L’entrada d’Hernán Pérez i Pablo Piatti a l’onze inicial buscava guanyar sacrifici defensiu sense perdre presència en atac. L’estratègia ha sortit bé.

El Madrid, que donava descans a un grapat de titulars, entre ells Gareth Bale i Marcelo, es curtcircuitava quan havia d’atacar en estàtic i acabava morint a les bandes. El pla de Rubi ha estat a punt de brillar amb llum pròpia en un contracop, però Piatti ha enviat fora el seu xut creuat. El Bernabéu ja sabia que tocaria mastegar sorra.

L’Espanyol no renunciava a sortir jugant des del darrere, sempre empès pel porter Diego López, un espectador de luxe en els primers minuts. Marc Roca, Sergi Darder i Esteban Granero entraven constantment en contacte amb la pilota i aquesta era la millor notícia. El Madrid no reduïa el mig del camp blanc-i-blau i patia quan havia de recular. Thibaut Courtois justificava la decisió de Julen Lopetegui amb una aturada de mèrit a Hernán.

La sort es vesteix de blanc

Rubi havia preparat el partit al detall. L’equip basculava d’esquerra a dreta, tapant línies de passades interiors i bloquejant xuts llunyans. El Madrid es desesperava. Tots els seus atacs tenien el mateix final. I això donava ales a un Espanyol que s’ha disparat al peu. Una pèrdua de Marc Roca ha desencadenat el contracop blanc. La pilota ha caigut a la cama esquerra de Marco Asensio, que ha desfet l’empat amb un xut enganxat al pal. El VAR, una altra vegada decisiu.

L’Espanyol ha aguantat la tempesta del Madrid, que havia entrat en combustió. El descans no ha canviat la tendència i Rubi ha aturat la sagnia des de la banda amb un doble canvi. Leo Baptistao i Víctor Sánchez han rebobinat la nit. L’equip tornava al punt de partida. Amb la pilota com a fil conductor. Una errada de Sergio Ramos ha servit en safata l’empat a Borja Iglesias. La vaselina del ‘7’ blanc-i-blau s’ha estavellat al travesser.

Desaprofitar tres ocasions al Bernabéu és com comprar molts números de la rifa. El premi, en aquest cas, és una derrota. Sergio Ramos fregava el 2-0 i Lopetegui es protegia afegint múscul al mig del camp. L’entrenador del Madrid volia congelar el resultat. Els seus canvis, però, han reanimat l’Espanyol, que no ha canviat, tot i les urgències del marcador.

Els blanc-i-blaus han mort tancant el Madrid al seu camp. Sense vacil·lar mentre s’escapava algun xiulet. Sergio García, entre línies, canalitzava tots els atacs. Però l’Espanyol tornava a pagar la falta de punteria. Les errades ja l'havien condemnat.