El Leganés es classifica per primera vegada a la història per a les semifinals de la Copa del Rei. El 'Lega' remunta i elimina el Reial Madrid al Santiago Bernabéu gràcies als gols d'Eraso i Gabriel. Als blancs ja només els queda la Champions, després de caure a la Copa i tenir la Lliga virtualment perduda.

Un ensurt gros

La golejada del cap de setmana contra el Deportivo de la Corunya a la Lliga no ha tingut cap efecte en el Madrid. Zinedine Zidane ha tornat a apostar per una barreja de titulars i suplents, tot i l’escàs marge de maniobra que donava el 0-1 de Butarque. Els canvis, però, li han girat l’esquena al tècnic del Madrid.

El Leganés s’ha plantat al Bernabéu amb la mateixa humilitat amb la que competeix cada cap de setmana. L'equip és especialista en exprimir al màxim els seus -pocs- recursos econòmics. L’entrenador, Asier Garitano, és el gran culpable. Sense res a perdre i com un regal a una temporada notable, el ‘Lega’ ha plantat cara des del primer minut, curtcircuitant l’atac d’un Madrid altra vegada inoperant.

La diferència de pressupost es difuminava amb el pas dels minuts. I el gol de Javier Eraso ha fet justícia amb el que es veia sobre la gespa. El migcampista del Leganés, després d’un regal d’Achraf, ha fet cruixir l’escaire de la porteria de Kiko Casilla. El Madrid semblava eliminat i tremolava. Com ha tremolat tantes altres vegades aquesta temporada. L’escut no guanya partits i els rivals ja li han perdut tot el respecte.

El 0-1 abans del descans, fins i tot, ha estat injust. Els blancs han acabat els primers 45 minuts sense xutar a porteria. El públic ho sabia i ha acomiadat els seus futbolistes amb una sonora xiulada. L’ambient, crispat, semblava el preludi d’una nit negra.

El Madrid dubta de tot

Karim Benzema, amb una definició de concurs davant la sortida del porter del Leganés, ha empatat el partit després del descans. L’afició ja aplaudia, però signava a ulls clucs acabar amb empat i classificar-se perquè aquest Madrid no és fiable.

En una nova jugada d’estratègia cuinada per Garitano, Gabriel Pires ha rematat de cap un córner per fer l’1-2 després de tocar el travesser de Casilla. El Madrid patia en totes les centrades a l’àrea i no guanyava les segones jugades. El futur es tenyia de negre. El pas del temps donava ales al plantejament del Leganés, que es defensava sense problemes.

Zidane ha buscat donar-li la volta a l’eliminatòria amb l’entrada de Dani Carvajal i Luka Modric. El francès ho fiava tot al talent dels seus titulars. Benzema ha estat a punt de donar-li la raó, però el seu xut, des de dins de l'àrea, no s'ha convertit en el 2-2.

Amb el camp inclinat cap a la porteria del Leganés i els onze futbolistes jugant al camp contrari, el Madrid ha buscat el gol en els últims minuts per seguir viu a la Copa. Més amb el cor que amb el cap, però Sergio Ramos i Carvajal s'han topat amb el porter abans d'escoltar el xiulet final.

Aquesta derrota pot tenir conseqüències. I és que la temporada se li farà molt llarga als blancs si no aconsegueixen superar l'eliminatòria dels vuitens de final de la Champions contra el París Saint-Germain. Europa, una vegada més, al rescat.