Mentre Leo Messi continua resolent partits ell sol, Luis Suárez segueix fent la seva. Cada temporada que passa l’uruguaià al Barça sembla que sigui l’última. Sempre jutjat quan no anota, s’escolten comentaris amb què no corra suficient, o que no és decisiu, Suárez ha marcat el seu dotzè gol a la Lliga.

Dotze dianes en 18 jornades. És el segon màxim golejador de l’equip, per sobre només està Messi amb 16 gols, i la seva actuació contra el Getafe ha estat clau perquè el Barça continuï sent el líder en solitari. I més encara quan la Reial Societat ha sorprès el Madrid i s’ha imposat per 0-2 al Bernabéu i l’Atlètic de Madrid, segon, i el Sevilla, tercer, han firmat l’empat.

12 gols en 18 jornades

El matx al Coliseum ha començat molt travat i en els primers minuts ha sorgit una figura clau per frenar el joc brusc del Getafe. Arturo Vidal és l’home ideal per aquest tipus de partits i a Valverde adora tenir un jugador d’aquestes característiques a l’equip. La temporada passada aquest rol l’exercia Paulinho.

Luis Suarez Getafe Barca EFE

Després de la diana de Messi, el Barça ha començat a controlar i per la tranquil·litat dels aficionats blaugrana, Suárez ha anotat el gol que feia falta perquè l’equip agafés forces per encarar la segona part. Golàs d’autèntic crac, volea inapel·lable que ha servit per silenciar els crítics.

En la represa, Suárez s’ha posat a treballar de valent, però en les tasques defensives. Lluitador com el que més, l’uruguaià s’ha mostrat incansable fins que l’àrbitre ha xiulat el final de partit. El ‘9’ culer encara té molt gol a les botes.