Malson al Santiago Bernabéu. El Reial Madrid ha perdut contra la Reial Societat (0-2) i pràcticament s’acomiada de la Lliga. Els homes de Santiago Solari han realitzat una mala primera meitat i un segon temps encara pitjor on han estat atropellats pel conjunt basc, que recupera credibilitat de la mà del debutant Imanol Alguacil. El millor jugador del Madrid ha estat Vinícius, fet que reflecteix la inoperància de la resta de la plantilla blanca. Solari té motius per estar amoïnat. El seu equip no juga a res i el seu cap corre perill.

Dia de la marmota al Bernabéu

La primera meitat ha servit per constatar que el Reial Madrid segueix sent un equip fràgil i inofensiu. Fràgil, perquè en només tres minuts la Reial Societat s’ha posat per davant en el marcador gràcies a una diana de Willian José, que ha transformat un penal estúpid de Casemiro sobre Mikel Merino. I inofensiu, perquè no ha aconseguit empatar el partit tot i que ha gaudit d’ocasions molt clares.

El gol visitant ha estat un cop molt dur i l’afició del Santiago Bernabéu, cansada de veure com el seu equip és incapaç de mostrar certa consistència, ha reaccionat amb una xiulada notòria.

La plantofada basca ha estat contundent però el cert és que l’equip de Santiago Solari ha reaccionat. Comandats Vinícius -titular per davant d’Isco- els blancs han gaudit d’oportunitats per empatar. Karim Benzema, Modric, Lucas i el propi brasiler han pogut marcar, però un dia més el Madrid ha enyorat l’efectivitat de Cristiano.

Amb aquest escenari s’ha arribat al descans. El Bernabéu ha respost esbroncant els seus homes mentre Isco s’amagava a la banqueta del feu madridista. Solari, el centre de totes les mirades, havia de reaccionar.

marcelon madrid reial societat efe

Lucas condemna el seu equip

Si algun seguidor del Madrid es pensava que la visita als vestidors aconseguiria canviar les coses, estava ben equivocat. La Reial Societat ha saltat al terreny de joc amb més intensitat i ha pogut aconseguir el segon gol de la nit gràcies a Mikel Oyarzabal. El seu xut, però, ha sortit fora per molt poc.

A partir d’aquest instant el partit s’ha convertit en un autèntic combat de boxa en el qual l’intercanvi de cops ha estat a l’ordre del dia. Especialment quan Solari ha sacrificat un jugador defensiu com Casemiro i ha apostat pel discutit Isco.

Vinícius ha pogut marcar però la Reial també gràcies a Adnan Januzaj. I enmig de la festa, una expulsió. Lucas Vázquez ha oblidat que tenia una targeta groga i ha fet la traveta a Merino. Expulsió i judici d’un Bernabéu que no entén perquè un dels futbolistes menys tècnics de la plantilla té tants minuts.

Jugar amb deu, com és lògic, ha penalitzat el Reial Madrid. La Reial Societat del debutant Alguacil ha demostrat una gran personalitat i ha buscat el segon amb insistència. Qui ha pogut empatar, però, han estat els homes de Solari. Vinícius -el millor del Madrid- ha regatejat Rulli i el porter argentí l’ha tirat a terra. Ni Munuera Montero ni el VAR han considerat que fos penal i el Bernabéu ha tornat a entrar en erupció, aquest cop en contra del col·legiat.

El Madrid s’ha desesperat però la Reial Societat no. El conjunt basc, conscient que els blancs es bolcarien en atac, han apostat per treure la pilota des del darrere amb calma i l’estratègia no li ha pogut sortir millor. En el minut 83, Rubén Pardo ha sentenciat el partit després de finalitzar una contra de llibre.

El canvi d’any no ha anat bé al Reial Madrid, que primer va empatar a Vila-real i ara perd a casa contra un rival molt inferior. Si el Barça fa els deures els blancs se situaran a deu punts del primer lloc i pràcticament podrien dir adeu a la Lliga. Qui també es pot dir adeu és Solari, i és que la credibilitat del tècnic argentí queda molt tocada. Florentino té molt poca paciència i Mourinho, moltes ganes de tornar.