Sergio Busquets i Andrés Iniesta eren els únics jugadors del Barça que havíem escoltat després de la dura derrota contra el PSG. Els dos testimonis, en calent, amb la ferida recent oberta. Busquets va indicar que el plantejament dels parisencs els va agafar per sorpresa i Iniesta, que els van superar en tots els aspectes del joc. Poques explicacions es podien trobar a un resultat tan sagnant com vergonyant. Cap equip en la història de la Lliga de Campions ha aconseguit capgirar un 4-0 en eliminatòries directes. El repte és majúscul però Luis Suárez ja ha començat a construir el relat de la remuntada. Un discurs que s'anirà repetint i accentuant a mesura que s'apropi el 8 de març, la tornada dels vuitens de final al Camp Nou. 

Suárez no ha volgut assenyalar a ningú per la derrota i ha posat en valor el col·lectiu: "Aquí som tots culpables, a nivell grupal, no és just atacar una persona. En aquest equip guanyem i perdem tots". En el tancament  del 12è Llibre de Relats Solidaris, on s'han recaptat 54.710 euros destinats a la malaltia del PKU, el davanter uruguaià ha fet de portaveu de la plantilla: "El nostre missatge és clar. Hem de confiar en nosaltres mateixos i marcar-nos l'objectiu de remuntar aquesta eliminatòria per entrar, per sempre, en la història del Barça. És molt difícil però en el futbol no hi ha res impossible".

El partit de París ho té tot per a convertir-se en un punt d'inflexió (negatiu). La derrota i la sensació d'impotència obligaven a una reflexió profunda en una temporada de vertigen. En aquest sentit, Suárez ha estat clar a l'hora d'analitzar la desfeta. "Va ser un mal partit a nivell general i s'ha d'acceptar. Ells van ser superiors. Durant aquest curs hem passat per moments molt alts i altres molt baixos. Hem de trobar la línia del que vam ser l'any passat o fa dos", ha reconegut. 

Quedar-se amb un peu i mig fora de la Champions a les primeres de canvi va ser un cop dur. Molt dur per un equip acostumat a veure's les cares, temporada rere temporada, amb els millors equips d'Europa. La golejada va posar en evidència totes les carències futbolístiques que els resultats i el trident s'havien encarregat de tapar amb més pena que glòria. "Volem jugar com abans millor per donar-li la volta a la situació. I ho afrontem junts. No hi ha cap problema intern, estem molt units", ha dit Suárez en referència al suposat distanciament entre la plantilla i Luis Enrique. 

Sobre el tècnic asturià, el '9' del Barça ha assegurat que l'equip està al seu costat: "Tenim plena confiança en ell i no ens plantegem canvis. Al contrari, igual que hem gaudit amb ell, ara patim tots". Suárez també s'ha pronunciat sobre la renovació de Luis Enrique, que acaba contracte el pròxim mes de juny: "El míster és gran, madur i conscient de la situació que està vivint. Ell sabrà la decisió que té presa o prendrà, nosaltres l'acceptarem".