L'etapa de Luis Suárez al Barça està cada cop més a prop d'acabar-se, i així ho fa palès els moviments que té previst fer l'uruguaià. La pròxima setmana és clau per acabar de tancar el seu fitxatge per la Juventus i, a part de les possibles negociacions econòmiques, totalment normals en qualsevol moviment com aquest, Suárez està pendent de passar l'examen de ciutadania italiana.

Segons ha informat La Gazzetta, aquest és un tràmit molt important per tal d'agilitzar la seva arribada a l'equip de jugadors com Dybala o Cristiano Ronaldo, amb qui formaria un atac molt potent. A la lliga espanyola, Suárez no ocupa plaça d'extracomunitari perquè la seva dona té nacionalitat italiana, però això no és suficient a la Serie A. És per això que Suárez s'examinarà en els pròxims dies per obtenir la ciutadania italiana. Si no ho fes, no podria fitxar per l'equip transalpí perquè superaria el límit de jugadors extracomunitaris que estipulen les normes del futbol italià.

luis suarez gol barça bayern EFE

Suárez celebrant el gol contra el Bayern, probablement l'últim com a blaugrana. / EFE

Una altra opció que tenia el futbolista de Salto era sol·licitar la ciutadania espanyola, però no ho ha fet. Suárez, que ja fa sis anys que treballa a Espanya, podria demanar que se li atorgués la ciutadania espanyola, però ell i el seu entorn ha considerat que seria més fàcil i àgil anar per la via italiana.

Quan ho aconsegueixi, només caldrà oficialitzar un fitxatge que està pràcticament tancat. L'acord entre Suárez i Juventus és total, i el Barça no intentarà obtenir una gran suma pel traspàs, si és que ho fa, perquè prioritza no haver de pagar la segona fitxa més alta de la plantilla i reduir així la massa salarial que cobra el primer equip culer.