Els plans de Luis de la Fuente han canviat des de la sortida de Luis Rubiales. L'entrenador va arribar al càrrec de seleccionador d'Espanya gràcies a l'expresident, que va apostar cegament en ell, per la qual cosa no va posar impediments quan Rubiales li va plantejar la possibilitat de recuperar Sergio Ramos per a la selecció. La sortida de Luis Enrique i el fitxatge del central pel Sevilla, on està recuperant el seu nivell, facilitaven la tornada de Sergio Ramos a la selecció espanyola, a la qual li continua faltant un líder reconegut a nivell mundial.

Amb la sortida de Luis Rubiales per la polèmica pel petó a Jenni Hermoso en la celebració del Mundial d'Austràlia i Nova Zelanda, Luis Rubiales se sent alliberat, sense lligams amb ningú. Sap que el seu futur depèn exclusivament dels resultats i, de moment, ha guanyat la Nations League i ha classificat de forma brillant la selecció per a l'Eurocopa d'Alemanya. És per això que considera trencat l'acord verbal amb Luis Rubiales, per la qual cosa no té previst convocar Sergio Ramos.

Sergio Ramos presentació Sevilla emocionat / Foto: EFE
Sergio Ramos, en la seva presentació amb el Sevilla / Foto: EFE

Sergio Ramos no té lloc a l'Espanya de De la Fuente

Luis de la Fuente està construint un grup nou, amb lideratges diferents. Jugadors com Morata, Rodri, Carvajal o Gavi estan guanyant pes, a què s'afegeix que en cada convocatòria afegeix diverses novetats, donant oportunitats als futbolistes que estan en millor forma en cada moment, com Lamine Yamal, Bryan Zaragoza o Oihan Sancet. El de La Rioja creu que no seria positiu afegir al grup Sergio Ramos, que recuperaria la capitania i que no veuria amb bons ulls ser suplent.

A més, el seleccionador està apostant per una dupla que està funcionant bé, la que formen Le Normand amb Laporte, sense oblidar-se de Pau Torres, David García o Eric García. Sergio Ramos obligaria a deixar algun d'ells fora de la llista, una cosa que De la Fuente no contempla, ja que compta amb tots ells.

Sergio Ramos Espana seleccio espanyola EFE
Sergio Ramos, en un partit de la selecció espanyola / Foto: EFE

Luis de la Fuente dona per tancada l'etapa de Sergio Ramos

"El debat l'alimenta la gent. No entenc que ens centrem sobre un de sol. Jo he d'elegir una sèrie de jugadors entre una sèrie de 300 i n'elegeixo 23. No entenc que estiguem pendents d'ell, encara que soc admirador d'ell. Si no ve és per alguna cosa. Si en venen d'altres, en venen d'altres". Així de rotund es va mostrar Luis de la Fuente després d'anunciar l'última llista de convocats. I és que l'entrenador està fart del debat, una discussió que creia tancada.

"El que exposa que s'acomiada de la selecció per una carta és Sergio Ramos. És que si parlem d'aquest tema tota la roda de premsa, jo crec que els aficionats volen saber dels altres jugadors. Qui és el màxim responsable ara? Jo, ja que la decisió de Ramos és meva". Amb aquestes dures declaracions, de març, Luis de la Fuente va donar per tancada l'etapa de Sergio Ramos en la selecció espanyola. I la situació no canviarà.