Luis de la Fuente és un dels principals protagonistes en el cas Rubiales, perquè l'expresident de la Reial Federació Espanyola va posar en el càrrec l'actual seleccionador de la Roja, després de destituir Luis Enrique, després del fracàs en el Mundial de Qatar. Així doncs, es va decidir apostar per la continuïtat amb de la Fuente, en haver-se fet càrrec de la sub 21 i oferir-li el premi pel seu bon treball en les inferiors.

Tanmateix, la sortida de Rubiales podria complicar la continuïtat de l'entrenador de La Rioja al capdavant del combinat nacional absolut. De moment, Pedro Rocha, està fent-se càrrec de les funcions al capdavant de la RFEF, com a president interí, i en funcions, després de la dimissió de Rubiales, per l'escàndol sobre el famós petó no consentit a Jennifer Hermoso.

Pedro Rocha president Federació Extremeña Fútbol / Foto: Europa Press
Pedro Rocha, president en funcions de la RFEF / Foto: Europa Press

Pedro Rocha aposta per de la Fuente

Com dèiem, Luis de la Fuente era un dels homes forts de l'expresident, i la continuïtat del d'Haro està en dubte. La Reial Federació Espanyola de Futbol haurà de convocar unes eleccions per escollir el nou president de la institució i, allà, hi ha candidats que no aposten per Luis de la Fuente, del que creuen que no té prou aptituds per dirigir la selecció absoluta.

Pilar Alegria haurà de firmar l'ordre ministerial perquè s'obri el període d'eleccions, on Rocha, presentarà la seva ferm candidatura, per seguir al capdavant de l'entitat. L'actual entrenador de la Roja esperarà a una victòria de Pedro Rocha, l'únic candidat que li ha assegurat la seva renovació, en cas de sortir elegit.

Luis de la Fuente dirigint un entrenament de la seleccion espanyola / Foto: EFE
Luis de la Fuente dirigint un entrenament de la selecció espanyola / Foto: EFE

L'actual cos tècnic de la selecció espanyola acaba contracte el 30 de juny de 2024, just al mig de l'Eurocopa. No obstant això, no és motiu de preocupació per a l'entrenador de La Rioja, que es mostra confiat a poder seguir al comandament. "Estic amb molta tranquil·litat, es farà quan calgui fer-ho, quan estan les dues parts interessades tira endavant. Entenc que hi haurà unes eleccions abans de l'EURO i després ens asseurem i parlarem. Jo estic content i feliç i si l'altra part ho està no hi haurà problema, però prefereixo que estigui el nou president perquè no vull lligams de ningú, vull que l'altra part sigui exactament igual de feliç que jo", va dir de la Fuente.

La RFEF vol renovar Luis de la Fuente

En cas de ser elegit, Pedro Rocha, en el seu primer acte com a president, anunciarà la renovació de Luis de la Fuente fins al Mundial 2026 als Estats Units. L'actual president en funcions considera el tècnic espanyol un dels màxims artífexs de la classificació d'Espanya per a l'Eurocopa 2024, per la qual cosa no hi hauria d'haver problema per lligar la seva extensió de contracte.

Luis de la Fuente EFE
Luis de la Fuente a la banqueta de la selecció / Foto: EFE

Així doncs, quedarà el més difícil, assolir un acord sobre el salari que percebrà Luis de la Fuente. Actualment, cobra 8 vegades menys que el seu predecessor, Luis Enrique. La RFEF vol augmentar els emoluments del tècnic espanyol i equiparar-lo a la resta de seleccionadors que seran a l'Eurocopa. S'espera que estigui renovat el març, després dels amistosos de preparació per al següent gran torneig de seleccions.