Aquest divendres, Luis de la Fuente, nou seleccionador espanyol, donarà a conèixer la seva primera llista de convocats, els jugadors que s'hauran d'enfrontar a Noruega i Escòcia en les 2 primeres jornades de classificació per a l'Eurocopa d'Alemanya 2024. L'expectació és màxima, ja que De la Fuente mostrarà per primera vegada les seves cartes, quins jugadors manté de l'etapa i de Luis Enrique, quins cauen i quines cares noves aporta per a la nova era del combinat espanyol.

De moment ja se sap que Sergio Busquets i Sergio Ramos no seran en la llista, ja que ambdós han anunciat públicament que es retiren de la selecció espanyola. El primer, en considerar que ja ho ha donat tot amb la Roja. Ramos, en canvi, volia tornar, però va decidir desistir després d'una conversa telefònica amb De la Fuente, que el va informar que no anava a ser convocat.

Le Normand en una acció amb la Reial Societat / Foto: Europa Press
Le Normand, en un partit de la Reial Societat / Foto: Europa Press

Les sorpreses de De la Fuente

Entre les cares noves per les quals podria apostar De la Fuente hi ha molts noms, moltes especulacions, des de Borja Iglesias i Joselu, fins a Canales o el Chimy Ávila, davanter argentí que té l'opció de jugar amb Espanya i que ja ha deixat clara la seva postura: "La defensaré amb l'ànima i lq vida si em toca", ha afirmat recentment.

Un altre dels noms que ha sonat amb força és el de Robin Le Normand, central francès de la Reial Societat que ja va acordar amb la Federació Espanyola defensar els colors de la Roja, repetint el cas de Laporte. El problema és que el tràmit perquè el defensa aconsegueixi la doble nacionalitat va amb retard, per la qual cosa Luis de la Fuente no podrà convocar-lo, almenys de moment.

Luis de la Fuente en la seva presentació com a nou seleccionador d'Espanya / Foto: Europa Press
Luis de la Fuente, seleccionador d'Espanya de futbol / Foto: Europa Press

S'encalla la nacionalització de Le Normand

Una vegada Le Normand va acceptar l'oferiment de Luis de la Fuente de renunciar a jugar amb França per fer-ho amb Espanya, la RFEF va tramitar la nacionalització. El primer pas va ser comunicar-li-ho al Consell Superior d'Esports, que depèn del Ministeri de Cultura. D'allà, la petició va anar a parar en mans del Ministeri de Justícia, l'encarregat d'admetre o no la nacionalització. El problema és que aquests casos només s'aborden els dimarts i en l'últim no es va tractar el tema de Le Normand.

Davant d'aquesta situació, convocar el jugador en espera que dimarts vinent s'abordi la seva nacionalització és molt arriscat, ja que podria donar-se el cas que la nacionalització es demorés més i que Le Normand estigués en l'expedició sense poder jugar. El central, doncs, haurà d'esperar a la pròxima cita d'Espanya, un contratemps per a Luis de la Fuente.