El Barça ja està acostumat que els seus jugadors hagin de marxar en les aturades de seleccions, especialment per anar amb la selecció espanyola. El que anteriorment podia semblar perjudicial per a l'equip, ja que podia posar en risc de lesió a jugadors veterans com Andrés Iniesta, Sergio Busquets o el mateix Xavi Hernández, ara pot convertir-se en un favor per al club blaugrana.

Són molts els espanyols que, després de no tenir bones sensacions vestint de blaugrana, marxaven amb la Roja i acabaven brillant. En aquesta ocasió, Luis de la Fuente s'ha emportat quatre jugadors culers. Es tracta d'Íñigo Martínez, que pot aprofitar els minuts amb Espanya per mantenir la seva bona forma, Lamine Yamal, que en l'anterior partit contra Xipre ja va tornar a marcar, i Ferran Torres. El cas del valencià és especialment destacat, ja que no passa per un gran moment.

Lamini Yamal i Gavi celebrant un gol amb la seleccion espanyola / Foto: EFE
Lamini Yamal i Gavi celebrant un gol amb la seleccion espanyola / Foto: EFE

Ferran Torres, una oportunitat per brillar

Ja va passar un cas semblant a l'aturada de seleccions de setembre. El del planter del Barça es va estrenar com el golejador més jove de la història de la selecció contra Geòrgia. Dies després, Ferran va entrar en la convocatòria al lloc d'alguns de lesionats i va marcar dos gols en mitja hora contra Xipre. Davant de rivals de tan poca entitat, els partits internacionals són oportunitats per brillar per als culers.

En l'últim partit de la fase de classificació per a l'Eurocopa, contra els georgians, el 'Tauró' va tornar a sortir com a titular i va donar un bon rendiment, arribant a marcar. El Barça s'agafa a aquests partits perquè el davanter pugui comptar amb els minuts amb què no pot comptar amb el Barça amb tanta regularitat.

Ferran Torres celebració gol Barça / Foto: EFE
Ferran Torres celebrant un gol amb el Barça / Foto: EFE

Els retorns que poden perjudicar-lo

Després d'un gran inici de temporada, que semblava que podia significar el ressorgir de Ferran, el jugador s'ha anat apagant. La lesió de Robert Lewandowski podia ser la seva oportunitat de convertir-se en el líder de l'atac, però no ha estat el cas. Amb el retorn del polonès i d'altres de lesionats com Frenkie de Jong o Pedri, sembla que Xavi podria optar pels quatre centrecampistes amb més freqüència. Això deixaria un sol buit l'onze per al valencià, que hauria de disputar-se'l amb Raphinha, Lamine o João Félix.

És per això que les seves bones actuacions amb Espanya són tan importants per al Barça. Sigui per recuperar la confiança o per augmentar el seu preu en cas de venda, en la direcció esportiva blaugrana celebren cada minut de Ferran amb la Roja.