El Barça ha complert un dels objectius de la temporada: tornar a uns quarts de final de la Champions League. Això sí, ho ha fet, en gran part, a través d'un protagonista inesperat: Pau Cubarsí. El futbolista format a la Masia, amb tan sols 17 anys, va ser escollit MVP del partit després de firmar una actuació colossal. Era el seu debut en la màxima competició europea, però res no el va intimidar. Osimhen, un dels millors davanters del món, no va gaudir de cap oportunitat i amb pilota va dibuixar diverses passades que li van generar nombroses oportunitats al seu equip.

Pau Cubarsí, una maduresa que impressiona

Pau Cubarsí ja va disputar diversos partits a un gran nivell a la Lliga, guanyant-se la confiança de Xavi Hernández, però davant del Nàpols va elevar encara més el nivell. A la primera gran final de la temporada per al Barça, el central nascut a Estanyol, va ser el millor de l'equip, al costat de Lamine Yamal, un altre futbolista de la Masia de tan sols 17 anys, i Ilkay Gündogan, un jugador que sí que té molta experiència en aquesta classe d'escenaris. A més, també van sorprendre les seves declaracions postpartit.

Pau Cubarsí talla pilota a Osimhen durant el passat Barça - Napols / Foto: EFE
Pau Cubarsí talla pilota a Osimhen durant el passat Barça - Napols / Foto: EFE

"La veritat és que ha estat un dels millors dies de la meva vida. Hem passat a quarts després d'anys difícils en el club, content per guanyar el trofeu, però aquest trofeu s'ho mereix tot l'equip perquè hem sortit a guanyar des del principi i així s'ha vist", va explicar Cubarsí en l'entrevista que va concedir després de ser anomenat com a millor jugador del partit. El que ha demostrat el català en tan poc temps ha sorprès tothom, fins al punt que ja s'està convertint en un dels centrals més prometedors del món.

Pau Cubarsí truca a la porta de la selecció

I com no podia ser de cap altra manera, Pau Cubarsí ja ha estat relacionat amb la selecció espanyola. Encara que el més normal és que comença a jugar amb la sub 21, la realitat és que podria entrar en la llista de Luis de la Fuente per als pròxims compromisos de la Roja del mes de març, contra Colòmbia i el Brasil. Divendres vinent, a la mateixa hora que el sorteig de Champions, es coneixerà la llista del tècnic de La Rioja i el '33' blaugrana estarà molt atent a ambdues coses.

Pau Cubarsí Cyle Larin / Foto: EFE
Pau Cubarsí, defensant Cyle Larin durant el passat partit contra el Mallorca / Foto: EFE

Així mateix ho va confirmar a la zona mixta del partit: "Estaré pendent dels dos, perquè ambdós són importants, però estaré més pendent del sorteig de la Champions. Pot ser que estigui, no ho sé, quan surti la llista ja veurem. Si és així molt content i si no és així, ja es donaran més oportunitats". Veurem quina és la decisió final de Luis de la Fuente, però sembla només qüestió de temps veure Cubarsí debutar amb la roja.