S'acosten canvis profunds en la Reial Federació Espanyola de Futbol. De moment, es continua buscant un nou president, després de la polèmica dimissió de Luis Rubiales, que va acabar sucumbint a la pressió dels mitjans. I al costat d'ell, també poden marxar el director esportiu, Albert Luque, malgrat que va arribar fa unes quantes setmanes, seguint els passos de l'entrenador de la selecció absoluta femenina, Jorge Vilda.

Encara que va aconseguir conquerir el primer Mundial en la història del país, va ser cessat per culpa de la mala relació que tenia amb la majoria de les jugadores. I la mateixa sort pot córrer la nova seleccionadora, Montse Tomé, qui tampoc no sembla ser del grat de les futbolistes, i que tot fa indicar que serà destituïda després dels dos següents partits que disputaran. A més, Andreu Camps, secretari general de la RFEF, també ha estat cessat.

Montse Tomé EFE
Montse Tomé/ EFE

No està ningú fora de perill, i el següent que corre un seriós perill és Luis de la Fuente. Ara per ara, no es parla d'ell gràcies als magnífics resultats de 'la Roja' en els últims xocs que va disputar, golejant Geòrgia i Xipre. Però quan es conegui la identitat del nou màxim mandatari de la federació, l'antic seleccionador sub 21 pot perdre el seu treball. Iker Casillas, Mateu Alemany, David Aganzo o Mateu Lahoz sonen per ser els successors de Rubiales.

I ja s'ha començat a especular sobre la possibilitat de qui podria convertir-se en el nou tècnic d'Espanya, que en els últims anys ha viscut una estabilitat digna d'estudi. Julen Lopetegui, Fernando Hierro, Luis Enrique, Robert Moreno... tots van tenir etapes convulses, no alienes de polèmica, una situació que amenaça de carregar-se a l'entrenador de La Rioja. Hi ha diversos candidats sobre la taula, i un nom ha guanyat força en les últimes hores.

Ni tan sols la recent conquesta de la UEFA Nations League és suficient perquè De la Fuente tingui el seu lloc garantit.

Marcelino García Toral és el nou favorit per dirigir la selecció

El mànager que s'ha convertit en el nou favorit per assumir el control de la selecció és Marcelino García Toral. Durant el passat ja es va parlar molt d'aquesta possibilitat, però mai no va arribar a concretar-se. No obstant això, ara hi ha una oportunitat única perquè substitueixi De la Fuente, ja que va dimitir i va abandonar l'Olympique de Marsella fa uns quants dies.

Marcelino Valencia Futbol EFE
Marcelino García Toral/ EFE

Serà una possibilitat a seguir de prop.