La UEFA ha anunciat la incorporació com a conseller de futbol de l'exjugador portuguès Luis Figo. La seva "amplíssima experiència serà de gran ajuda", ha assegurat el president de l'organisme gestor del futbol europeu, l'eslovè Aleksander Ceferin.

La comesa de Figo a la UEFA serà treballar al costat del president i la Divisió de Futbol per tractar temes com els aspectes tècnics del joc i les seves normes, a més de ser part del programa d'ambaixadors d'aquesta.

"Luis Figo va ser un jugador fantàstic que era un exemple de conducta tant dins com fora del terreny de joc. És una figura molt respectada dins l'esport i estic molt agraït que s'hagi unit al nostre equip", ha destacat Ceferin, que aposta per la incorporació de més exjugadors a la UEFA per a la presa de decisions.

Internacional amb Portugal en 127 partits, Figo va guanyar la Pilota d'Or l'any 2000, dues temporades abans de conquerir la Lliga de Campions amb el Reial Madrid el 2002, l'antiga Recopa i la Supercopa d'Europa en dues ocasions.

"He tingut sort en aconseguir tanta experiència i crec que el meu coneixement pot tenir una influència positiva. El futbol no para d'evolucionar. Tinc el privilegi de poder estar involucrat a la UEFA i m'agradaria donar les gràcies a Aleksander Ceferin per donar-me aquesta oportunitat", ha dit Figo després del seu nomenament.

El portuguès ha assegurat que "està desitjant tornar al futbol alguna cosa de tot el que ha après". "Quan vaig començar a jugar professionalment el 1990 mai no hauria imaginat que algun dia tindria l'oportunitat d'unir-me a la UEFA i treballar al costat del president i algunes de les millors ments de futbol de tot el món", ha afegit.