Luis Enrique Martínez ha comparegut en roda de premsa per posar en valor la figura de Sergio Busquets. El Barça ha tornat a gaudir de la millor versió d'un futbolista clau pel seu esquema i l’equip ho ha notat amb escreix. “És bàsic per nosaltres, en mig segon troba passades, és el que salta primer a la pressió i el que millor ens llegeix el joc”, ha dit el tècnic asturià.

Només la falta d’encert ha impedit al Barça marxar al descans per davant al marcador. Messi i Suárez  no han aconseguit superar el porter Nauzet Pérez, un dels millors d’Osasuna. Tot i el 0-0 de la mitja part, Luis Enrique ha acabat molt satisfet amb l’actuació dels seus: “Hem tingut el control del partit, hem solucionat totes les dificultats de manera clara i marxem contents. Era clau avançar-nos al marcador i estic content amb el rendiment de tots els futbolistes”.

Contra els navarresos, Arda Turan ha tornat a fer de Neymar i André Gomes ha deixat Ivan Rakitic a la banqueta. Sobre la seva predilecció pel migcampista portuguès, l’entrenador blaugrana ha contestat de manera irònica: “André porta cinc de sis partits de titular? Potser ja se li ha de donar descans...”.

Osasuna només ha inquietat la porteria de Ter Stegen en tres jugades comptades. Els blaugrana, amb Gerard Piqué i Samuel Umtiti com a parelles de centrals, no han patit en defensa. Sergio León ha fet un travesser en l'ocasió més clara dels locals. "El fet de no poder marcar a la primera part ha reforçat Osasuna, però a la segona hem aprofitat el seu desgast", ha sentenciat el tècnic.

El Barça torna de Pamplona amb els deures fets. Tres punts per seguir mantenint amb vida la lluita per la Lliga. La diferència amb el Reial Madrid es redueix a tres punts a la espera del que facin els blancs aquest vespre contra el Deportivo de la Corunya al Santiago Bernabéu (20:45 hores).