Malgrat els 350 milions d'euros invertits en fitxatges aquest estiu, el París Saint-Germain no acaba de carburar. Luis Enrique ha arribat al Parc dels Prínceps amb el seu full de ruta, un estil de joc molt marcat al qual no renunciarà. L'asturià necessita temps i, a diferència d'anys pretèrits, Nasser Al-Khelaïfi tindrà paciència i l'hi donarà. A París necessiten rendiment immediat, justificar la inversió, però entenen que els canvis han estat tan importants que és complicat aconseguir ja l'excel·lència.

A més, Luis Enrique necessita més canvis, ja que la revolució de la plantilla no s'ha pogut completar del tot. L'asturià ha aconseguit diversos jugadors ofensius, però en vol un més, un futbolista del qual està enamorat, ja que és el perfil que millor s'adapta al seu esquema. El futbolista és Rodrygo Goes, que en el Reial Madrid continua sense tenir el màxim protagonisme, sempre a l'ombra de Vinícius Júnior.

Rodrygo Goes es lamenta d'una ocasió fallada|resolta davant de l'Almeria / Foto: Europa Press
Rodrygo Goes, després de fallar una ocasió de gol / Foto: Europa Press

Luis Enrique vol Rodrygo en el PSG

El PSG sap que Rodrygo Goes no acaba d'estar a gust en el Reial Madrid, en tenir la sensació que mai no serà protagonista principal. Sempre ha estat considerat com el primer dels suplents, un jugador que acaba acumulant minuts, però que està a la banqueta el dia del partit important. El brasiler, de fet, ha hagut de renunciar a la seva posició principal, la de l'extrem esquerre, en veure's superat per Vinícius Júnior. A més, acaba contracte el 2025 el que obligarà el Reial Madrid a traspassar-ho l'estiu que ve si no aconsegueix renovar-lo.

Òbviament, el PSG sap que el Reial Madrid no s'asseurà a negociar el traspàs de cap jugador, ja que les relacions estan pràcticament trencades, però no descarta posar en l'equació Kylian Mbappé. El PSG vol que el francès renovi, que es quedi molts anys més, però no descarta buscar una fórmula que li permeti sortir per la porta i que, alhora, beneficiï el club.

Kylian Mbappé PSG / Foto: Europa Press - Matthieu Mirville
Kylian Mbappé, celebrant un gol amb el PSG / Foto: Europa Press - Matthieu Mirville

Mbappé, clau en l'operació

El pla que està buscant el PSG és pactar una renovació amb Mbappé que tingui inclòs el seu traspàs l'estiu que ve, al club que decideixi. Serà llavors quan el PSG posarà a sobre de la taula el nom de Rodrygo Goes, amb la premissa que el brasiler entri en l'operació Mbappé. Al-Khelaïfi creu que Florentino Pérez podria acceptar, ja que el pla del Reial Madrid és formar una dupla ofensiva formada per Vinícius i Mbappé, per la qual cosa si aconsegueix el fitxatge del francès podria renunciar d'un Rodrygo que continua sense explotar, d'assemblar-se a Vinícius.

Per a això és imprescindible arribar a un acord amb Mbappé, que si vol pot negar-se a renovar i sortir lliure l'estiu que ve. El PSG no vol forçar la situació, amenaçant el francès sense jugar si no renova. Hi ha temps, per la qual cosa el PSG esperarà que tot se solucioni amb el temps. L'objectiu és convèncer Mbappé perquè es quedi, però si no és possible, almenys vol aconseguir Rodrygo pel camí.