Després d'un ardu treball de mesos, Luis Enrique Martínez ha aconseguit l'objectiu que tant anhelava, configurar un nucli dur en la selecció espanyola amb jugadors compromesos i un estil de joc marcat i reconeixible. El gran problema és que l'equipo li falta la cirereta, el davanter centre golejador i determinant, una figura que Luis Enrique continua sense trobar. Gerard Moreno no és el perfil que busca, ja que no fixa els centrals com li agradaria a l'asturià. Tampoc no li serveixen, per diferents motius, noms com Iago Aspas, Oyarzabal, Rafa Mir, Rodrigo Moreno o Iñaki Williams.

Al final, tots els camins porten al mateix lloc, Álvaro Morata, un davanter molt criticat per l'entorn de la selecció, com es va veure amb claredat a l'última Eurocopa, malgrat ser el més semblant que busca Luis Enrique. El davanter entén el joc, fixa els centrals i té gol, la qual cosa provoca que el seleccionador el continuï contemplant com la primera opció.

morata EFE

Álvaro Morata, celebrant un gol amb la selecció espanyola / EFE

Morata, el davanter preferit de Luis Enrique

El gran problema és que a 8 mesos per a l'inici del Mundial el futur d'Álvaro Morata, a nivell de clubs, pinta molt negre. El davanter ha quedat relegat a l'ostracisme en la Juventus amb el fitxatge de Dusan Vlahovic, que a sobre ha començat enlluernant en el seu nou club, mentre que l'Atlètic de Madrid, que continua tenint els seus drets, no ho vol. Luis Enrique necessita que Morata jugui, ja que sense minuts tindrà molt difícil convocar-lo, però el davanter no troba una sortida convincent.

La solució passava pel seu fitxatge pel Barça, ja que Xavi Hernández, que pensa igual que Luis Enrique, va fer tot el possible per fitxar-lo abans que a Aubameyang, però la negativa de l'Atlètic de Madrid a reforçar un rival directe per a les posicions Champions va evitar el moviment.

mestís simeone senala dit atletico de madrid europa press

Simeone, entrenador de l'Atlètic de Madrid, no compta amb Morata / Europa Press

Morata necessita jugar

Ara falta per veure què passa el pròxim estiu. Pugues que Simeone se'n vagi de l'Atlètic de Madrid i que el pròxim entrenador compti amb Morata, encara que el més probable és que el club madrileny li busqui una sortida. El Barça ja no estarà interessat, ja que el gran objectiu de l'estiu és Haaland, per la qual cosa Morata haurà de buscar un altre pretendent. Es diu que el Sevilla podria estar interessat, així com el Benfica i el Newcastle, encara que ambdós interessos estan lluny de fructificar en aquests moments.

Álvaro Morata necessita buscar un club en el qual sigui important si vol participar en el pròxim Mundial. Luis Enrique li espera amb els braços oberts mentre continua fent-li voltes a quin jugador podria acabar sent la guinda d'una selecció espanyola que cada vegada somia arribar més lluny en el Mundial de Qatar.

 

Imatge principal: Luis Enrique continua apostant per Álvaro Morata com a davanter centre titular per a la selecció espanyola / EFE