El Reial Madrid venç però no convenç. Aquest diumenge, el conjunt de Zinedine Zidane ha derrotat el Llevant a domicili (0-2) gràcies als gols de Vinícius i de Karim Benzema, que ha marcat a plaer quan els valencians buscaven l'empat a la desesperada. Els blancs han signat una primera part decent, però a la segona, després de perdonar el segon, s'han desfet i no han encaixat la diana de l'igualada de miracle. Els de la Castellana enllacen tres triomfs consecutius però el cert és que no tenen motius per ser optimistes. Aquests tres punts no s'han escapat per una qüestió de centímetres.

Vinícius decideix a plaer

El partit es disputava a les quatre de la tarda i, conseqüentment, els futbolistes han ofert un espectacle adequat per retransmetre a l’hora de la migdiada.

Els primers quinze minuts han estat de tempteig, amb un Madrid superior i un Llevant incòmode que, tot i que ostentava l’etiqueta de local, ha hagut de jugar a l’estadi del Vila-real. El seu feu, el Ciutat de València, última les obres de remodelació.

Així, el fet que ha trencat la dinàmica parsimoniosa ha estat un servei de córner a favor del Madrid que Vinícius ha convertit en gol al minut 16. Modric ha centrat des de la banda dreta, la pilota ha acabat a l’altre banda de l’àrea i el brasiler, amb tot el temps del món, ha enviat la pilota al fons de la porteria d’Aitor. És difícil explicar què feien els homes de Paco López, i és que ningú s’ha atrevit a pressionar el jove extrem carioca, més sol que Bambi el dia de la mare.

Aitor Fernandez Llevant EFE

Aitor Fernández / EFE

Després de la diana, el Madrid ha començat a dominar els tempos del duel, si bé és cert que no ha arribat a la porteria valencianista amb regularitat. El Llevant, paral·lelament, ha intentat trenar contraatacs conduits per Enis Bardhi i José Morales.

L’única oportunitat que ha tingut per empatar, però, ha arribat a pilota parada. José Campaña, nou integrant de la Selecció Espanyola, ha enviat l’esfèric al segon pal en un servei de córner i Nikola Vukcevic l’ha rematat en direcció al travesser. L’ocasió ha estat claríssima.

La resposta del Madrid, un cop de cap de Benzema dins de l’àrea que no ha acabat dins de la porteria local per poc. El Llevant sobrevivia abans del descans.

El Llevant perdona i ho paga

La segona part, en canvi, ha tingut dos trams ben diferenciats. En els primers minuts de la represa, el Madrid ha gaudit de diverses oportunitats per signar el 0-2. El problema, però, és que Vinícius ha fet gala de la seva notòria i coneguda falta de punteria.

El brasiler ha arribat a l’àrea d’Aitor en els minuts 52 i 55, però les seves rematades han acabat marxant per la línia de fons de manera incomprensible. Benzema, a més, també ha enviat la pilota al pal després d’una errada de Rubén Vezo en la construcció de la jugada.

I a partir d’aquest moment, salsa. Primer, perquè Paco López ha substituït Vukcevic i Roger i han entrat De Frutos i Melero, un canvi que s’ha traduït en bons minuts dels seus homes.

Targeta groga Casemiro Llevant Reial Madrid EFE

Casemiro no ha vist la segona groga / EFE

Després, perquè Munuera Montera ha perdonat la segona groga a Casemiro per una entrada duríssima al minut 59. No cal dir que no sorprèn.

El Llevant ha començat a arribar amb claredat i molts futbolistes a l’àrea del Madrid. I ha estat a punt de trobar el premi quan Bardhi, amb un xut des de la frontal desviat per la defensa, no ha marcat de miracle. Courtois, que ja estava vençut, ha aconseguit desviar la pilota amb el peu. No ha estat l’única oportunitat del tram final de partit.

Al 77, el català Carlos Clerc s’ha internat per banda esquerra i, gràcies a una excel·lent assistència de Bardhi a la frontal, ha intentat batre Courtois per sota les cames. El porter belga ha salvat la diana fent-se gran en el darrer moment i ha tingut sort quan, en la centrada posterior, Melero no ha pogut rematar amb comoditat a porta buida.

Curiosament, el Llevant ha acabat el partit amb els ofensius De Frutos, Dani Gómez i Melero a l'onze, tots ells formats a les categories inferiors del Reial Madrid. Cap dels tres futbolistes han pogut complir la seva missió davant del club que els va formar, senyal inequívoca que potser no tenien el nivell necessari per triomfar amb el club blanc. Al cap i a la fi, en partits com els d'aquest diumenge, la qualitat individual marca la diferència.

I de qualitat, qui en tenia més sobre la gespa, era Benzema. El francès, en la darrera jugada del partit, ha castigat el Llevant després de culminar un contraatac.