El Barça iguala la final de la Lliga Nacional de Futbol Sala després de superar el Llevant a Paterna, on no havia perdut encara al play-off, i dimecres vinent el Palau Blaugrana decidirà el campió.

Dyego, amb dos gols, ha conduit els seus a la victòria abans que Coelho i Marcenio donessin un respir vital al marcador blaugrana, que en l'últim minut ha vist com els granotes reduïen distàncies a un gol i els han acabat fent patir.

Tot en un partit molt tàctic i en el qual el Barça ha dominat durant els primers vint minuts, però ha tornat a sucumbir davant d'una sortida del descans de Llevant devastadora. Tanmateix, Dyego, que ha tingut una batalla personal amb el porter valencià, ha sortit vencedor i arregla el que els catalans van deixar escapar dimecres passat.

Barca futbol sala el FC Barcelona

Els jugadors del Barça celebrant un gol de Dyego / FC Barcelona

Dyego vola per posar l'avantatge

Davant de defenses molt organitzades i plantejaments que busquen que passin poques coses, la resposta és clara: estratègia. L'execució, en canvi, igual ja no ho és tant. No ho és llevat que et diguis Dyego Henrique Zuffo i que connectis de xilena una pilota des del córner per enviar-la a l'escaire com el que es lliga les sabatilles. Això ha fet l'ala brasiler culer, que quan sobrevolava les sensació que ens anàvem al descans amb empat, s'ha enlairat per recollir l'assistència de Marcenio des de la cantonada i posar el 0-1.

Abans, el Barça, i malgrat la voluntat dels granotes de tenir-los molt controlats, ha dominat i ha amenaçat. Amb un Ferrao molt actiu i com a gran causant dels desajustos locals. Fins i tot, en quatre ocasions s'ha trobat el de Chapecó cara a cara amb Fede, però el porter del Llevant li ha denegat cada un dels intents del primer període.

Els valencians, sobreenfocats en la fase defensiva, no han estat gaire lúcids en els seus atacs, però en l'últim minut del primer temps han reclamat unes mans dins de l'àrea de Coelho que els àrbitres no han assenyalat —i han haurien d'haver fet—.

Dyego Barca futbol sala el FC Barcelona

Celebració després de gol de Dyego / FC Barcelona

Revolució granota i Dyego en mode Diego Armando

La segona part la inaugurava el Llevant amb una rematada de Maxi Rescia que marxava fregant el travesser de la porteria de Dídac. Un presagi del que l'esperaria als de Plaza. I és que poc després Gallo ha enfonsat el seu defensor i ha fet una paret amb Esteban per a la seva entrada per dins i posterior colpeig que ha acabat fregant la xarxa (1-1).

Els blaugrana, que avui vestien de rosa, no s'han deixat intimidar i han continuat desplegant el seu joc. Aicardo, de nou Ferrao i un Dyego molt vertical han tornat a posar en un compromís Fede, però el porter valencià ha posat el forrellat. Els altres blaugrana, per la seva part, també han estat perillosos de cara a la porteria de Dídac des de la pilota aturada i forçant errades sobre els catalans, encara que sense la intensitat amb què han sortit després del descans.

La batalla Dyego-Fede tindria un parell de capítols més, però sortiria vencedor el porter en ambdues. No obstant això, el brasiler estava fent el que volia amb la defensa granota. El Llevant també ha disposat d'una jugada amb la qual li ha posat la por al cos als culers, però el pal s'ha interposat al tret de Pedro Toro.

Dyego fent un xut / FC Barcelona

A cinc per al final, Dyego ha tornat a aparèixer i aquesta vegada vestint-se d'un altre Diego. Un que va visitar la blaugrana amb el '10' a l'esquena i en un camp una mica més gran que el de 40×20, per desfer-se de l'entrada del seu excompany Rivillos, deixar assegut a Fede i, per fi, tornar a batre'l (1-2).

Amb 4'00" per al final al crono, Diego Ríos sortia amb porter-jugador i a la primera acció Usín l'estavellava al pal de la porteria catalana. Els qui no perdonarien han estat Coelho, que ha fet l'1-3 des de la seva pista després d'una bona defensa d'Adolfo, i Marcenio, ambdós amb la porteria del Llevant desprotegida.

Rivillos i Usín han posat la por al cos als de Plaza quan dues accions consecutives han marcat dos gols atacant de cinc i han reduït les distàncies a un, a falta de 37 segons. Els nervis s'han apropiat dels culers, que no els ha durat la possessió ni quatre segons i han tornat a regalar la pilota als locals, però han estat desencertats i la final es decidirà al Palau.

Imatge principal: Els jugadors del Barça celebrant un gol / FC Barcelona