El Llevant li ha arrabassat el factor pista al Barça a la final de la Lliga de futbol sala en vèncer els blaugrana en el primer partit de la sèrie en la tanda de penals.

Un Llevant sense pressió

La primera part no ha pogut començar millor per al Barça. Segurament sense que la seva execució fos segons el pla establert, ja que els culers s'han posat per davant en el segon minut de la final d'una forma estranya. Dyego recull una pilota repel·lida per la defensa granota i prova sort des de lluny. El xut es converteix en una assistència per a Marcenio, que ha preferit jugar a un costat per a Ferrao, que ha marcat l'1-0.

El Llevant, però, ha reaccionat. Els de Diego Ríos s'han refet del desajust inicial amb un bloc baix compacte i sortint a buscar a pista contrària als de Plaza, que han optat per atacs de cinc per superar la pressió, amb la qual el Llevant ha aconseguit posar les taules al marcador. Ho ha fet arribant a l'equador del primer període i amb dos exBarça fabricant el gol. Rivillos recupera a la sortida de pilota rival i dobla per a Roger, que no falla davant de Dídac (1-1).

I no ha quedat aquí la cosa, ja que poc després els valencians s'han posat per davant amb uns altres dos exculers involucrats. Esteban rep una falta molt clara a uns onze metres de la porteria i des de l'estratègia, una altra vegada Rivillos la mou perquè Usín marqui el segon amb un xut exterior (1-2). Els tres amb passat al Palau.

I quan semblava que ambdós equips se n'anaven a vestidors sense massa emocions més, el Barça ha tornat a amenaçar, encara que ha topat dues vegades amb la fusta, en l'últim minut del primer temps.

Barça Llevant Futbol Sala FCB

Dyego i Tolrá disputant una pilota / FCB

Ferrao és la reacció

Després de la represa, ha estat el Llevant el que ha portat el domini, sent protagonista amb la pilota i deixant els de Plaza llançant atacs molt aïllats. Així i tot, amb molt poc els blaugrana fan molt. I a la contra, quan menys perill estava tenint el Barça, Ferrao ha tornat a marcar (2-2).

El partit ha entrat llavors en una fase on els locals s'han encoratjat i han guanyat terreny, uns espais que el Llevant no ha desaprofitat per intimidar. Dídac, però, ha tornat a fer la parada de cada partit per sostenir els seus. I en ple domini blaugrana han arribat dues grans ocasions, dues rematades, de Ferrao i de Dyego, que s'han estavellat a la fusta.

A poc menys de 2 minuts per al final, el Llevant ha decidit jugar amb porter-jugador a la recerca d'una superioritat que li portés al gol de la victòria. I a punt ha estat de repetir-se la pel·lícula de la temporada passada, quan els valencians van fer fora del playoff al Barça quan faltaven 3 segons, però Dídac ha tornat a ser providencial i ha enviat l'encontre a la pròrroga.

Barça Llevant Futbol Sala Palau FCB

El Palau no ha parat d'animar en cap moment / FCB

Pròrroga i penals granotes

El temps extra ha estat un monòleg granota, ja que els visitants han estat superiors els tres minuts. La seva millor ocasió, però, d'Usín, s'ha estavellat al travesser. I la resposta del Barça ha estat d'Adolfo, que ha perdonat a porteria buida.

El primer partit de la final, doncs, se n'ha anat a la tanda de penals. Pel Llevant han fallat Pedro Toro i Usín i pel Barça Ferrao, Coelho i Joselito. El Barça haurà de guanyar a València si vol continuar aspirant al títol.

Imatge principal: Ferrao, just abans de marcar l'1-0 / EFE