El Liverpool s'ha proclamat campió del Mundial de Clubs després de derrotar el Flamengo gràcies a un gol a la pròrroga de Roberto Firmino (1-0). Tot i que el conjunt de Jürgen Klopp era clarament favorit a la final disputada a l'Estadi Internacional Khalifa de Doha, el cert és que els reds han patit per superar el Flamengo, vigent guanyador de la Copa Libertadores, el torneig que corona el millor equip de Sud Amèrica.

Una final apassionant

El rumb del partit podria haver estat molt diferent si Roberto Firmino, quan s'havien disputat 40 segons de la final, hagués aprofitat un u contra u davant de l'exporter del València Diego Alves. El punta del Liverpool, com el seu company Keita, ha comptat amb una bona ocasió per estrenar el marcador a la primera part, però no ho ha aprofitat i el Flamengo s'ha crescut. El segon tram del primer temps ha estat pel campió d'Amèrica del Sud, que gràcies a Bruno Henrique ha aconseguit inquietar la porteria d'Alisson Becker amb regularitat.

La segona part ha començat exactament igual que la primera, amb una oportunitat molt clara de Firminio. En aquesta ocasió, el punta brasiler del Liverpool ha enviat la pilota al pal. Immediatament després, Mohamed Salah també ha pogut perforar la porteria sud-americana. El gol red, però, no ha arribat, ni tan sols quan l'àrbitre ha assenyalat un penal de Rafinha sobre Sadio Mané al temps afegit. Jürgen Klopp somreia a la seva banqueta, però després de revisar l'acció al VAR la pena màxima ha estat anul·lada. Amb empat a zero al marcador, i contra tot pronòstic, el partit s'ha hagut de resoldre a la pròrroga.

Firmino decideix

A la pròrroga, el Flamengo de Jorge Jesús ha demostrat tenir orgull i valentia, però com sol passar en el món del futbol, la qualitat ha decidit el duel. En el minut 9 de la primera part del temps extra, Mané ha caçat una passada a l'espai de Jordan Henderson, ha contemporitzat, i ha entregat la pilota a Firmino, que dins de l'àrea no ha perdonat davant d'Alves per sentenciar la final.

Aquest és el primer Mundial de Clubs del Liverpool, un club llorejat a Europa i Anglaterra però que encara no comptava amb aquest trofeu. Els de Klopp relleven el Madrid i són oficialment el millor equip del món.