Després de dies en silenci, Leo Messi es pronunciarà avui mitjançant un comunicat. En aquest, els advocats de l'argentí respondran a la Lliga, que va publicar un altre comunicat on es posaven de la banda del Barça i negaven a Messi qualsevol possibilitat de marxar gratis del club, com així desitjava el futbolista.

L'ens dirigit per Javier Tebas, que es va mostrar contundent a l'hora d'afirmar que si el 10 del Barça volia marxar, havia de fer-ho pagant la clàusula de rescissió del seu contracte, de 700 milions d'euros, sabrà la posició de Messi en les pròximes hores, cosa que afegeix encara més embolic a un tema que ja és més proper al dret laboral que al futbol.

Javier Tebas Europa Press

Javier Tebas, president de la LFP, no té intenció de deixar marxar Messi. / Europa Press.

Tebas no vol deixar escapar Messi

En el comunicat que va fer la Lliga es deia que "el contracte es troba actualment vigent i té una 'clàusula de rescissió' aplicable al supòsit que Lionel Andrés Messi decideixi instar-ne l'extinció unilateral anticipada". Messi, per la seva banda, defensava que la clàusula alliberadora del seu contracte, que el deixaria marxar gratis al final de la temporada, seguia tenint validesa donada l'excepcionalitat d'aquesta campanya. L'argentí, i el seu equip d'advocats, entenien que, ja que s'havien allargat els contractes per poder acabar les competicions, també ho havia fet aquesta clàusula, que expirava el 10 de juny.

El Barça i la Lliga, en canvi, no n'estaven d'acord i afirmen que atès que Messi no havia comunicat el seu desig de marxar abans d'aquesta data, el contracte quedava renovat per una temporada més i l'única opció que tenia Messi de marxar era fent el pagament de la clàusula de rescissió de 700 milions d'euros a la Lliga, els encarregats de facilitar la baixa federativa als futbolistes.

Cristiano Ronaldo Leo Messi Barça Madrid   EFE

La rivalitat Messi-Cristiano, una pèrdua irreparable per a la Lliga. / EFE

Amb aquesta postura, Tebas exemplifica que no vol, ni pot, deixar escapar Messi, l'actiu més important de la Lliga Santander. El futbol espanyol, amb la marxa de Cristiano Ronaldo a la Juventus, ja va perdre una rivalitat històrica que havia elevat la competició i els Clàssics a una altra dimensió futbolística. Ara, si Messi aconseguia marxar, la Lliga es devaluaria moltíssim i això, en temps de coronavirus, encara seria una pèrdua més greu.

L'encara capità del Barça, que a hores d'ara sembla complicat que pugui marxar, estaria meditant la possibilitat de quedar-se un any més i esgotar el contracte que l'uneix al club per poder marxar gratis al final de la temporada que ve. Amb la visita del seu pare a Barcelona i la reunió que ha tingut amb Bartomeu, sembla que Jorge Messi hauria convençut el seu fill que la millor decisió era seguir un any més i poder valorar durant la temporada el futur de la carrera del de Rosario.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat