Leo Messi no està acabat ni ha deixat de ser tan determinant com en el passat. Alguns havien dit que la seva sortida cap a l'Inter Miami era fer un pas enrere i una mostra molt clara del nou destí cap a la retirada. I això ha estat el que no ha demostrat en un nou partit de l'Argentina, ja amb les tres estrelles al pit i amb l'objectiu del Mundial dels Canadà, els Estats Units i Mèxic del 2026 en l'horitzó.

L'Argentina guanya gràcies a Messi

L'astre argentí s'ha enfundat novament la samarreta albiceleste per jugar el primer partit classificatori per a la propera cita mundialista. El rival ha estat l'Equador, que ha visitat l'Argentina al Monumental de Buenos Aires. I qui realment ha estat monumental de veritat és Messi, que ha decidit el partit amb un magistral golàs.

L'actual líder de l'Inter Miami i de la selecció argentina ha estat titular i el far del seu equip. No es movia el marcador i els 85.000 espectadors presents a l'estadi de la capital argentina estaven cada vegada més inquiets. I és que la vigent campiona mundial no podia dubtar en el debut del camí cap a defensar el títol. I tot gira entorn a Messi, que generava molt perill i era el gran soci dels seus companys. Però ha hagut de ser ell qui, amb una falta directa, decantés la balança. Al minut 78, oportunitat de falta per a Messi. I no l'ha desaprofitat. Tothom s'ha quedat mirant la deliciosa trajectòria de la pilota, inclòs el porter rival.

I d'aquesta manera, amb un 1-0, l'Argentina s'estrena amb tres punts en les eliminatòries sud-americanes. I és que Messi també ha igualat el seu amic Luis Suárez com a màxim golejador històric en aquesta competició preparatòria dels Mundials amb 29 dianes. Un altre rècord al sac.

La nova realitat de Messi

La màgia de Messi, doncs, encara no s'ha apagat. I encara que la retirada inevitablement s'apropa, ja que té 36 anys, ni ell ni ningú vol pensar en el moment que hagi de penjar les botes. De moment, els traumes es deixen ben apartats i el crac de Rosario continua demostrant sobre la gespa que encara li queda molt futbol per ensenyar.

Una cosa sí està clara, que l'edat no perdona i que ja no podrà ser el d'abans. I va ser substituït abans del final del partit: "Al final estava una mica cansat. Es va donar així. Segurament no sigui la darrera vegada que comenci a sortir durant els partits". Una nova realitat per a un nou Messi que no vol deixar de competir i de guanyar.