Leo Messi, el jugador que sempre hi és. Ha començat la temporada pletòric i amb ganes de gol. Quan passa això, tothom pot estar tranquil. Messi és Messi i si el Barça juga per a ell, tot va rodat. Contra la Sampdoria en un Gamper d'homenatge l'argentí va voler ser el protagonista de la victòria (3-2).

L'equip volta sobre Messi, la peça clau d'un Barça que no s'entendria sense el seu futbol. De mitja xilena va fer una assistència, amb un regat al porter va fer un gol i de falta un altre. Inabastable. Van ser setanta minuts de futbol en estat pur, el temps que va romandre sobre el terreny de joc.

Els de Luis Enrique saben a què juguen. Un estil molt marcat i treballat dia a dia. El Barça va ser molt superior a la Sampdoria que pràcticament no va tenir ocasió de fer mal. Dues errades defensives van permetre els italians fer dos gols.

Festival ofensiu

El Trofeu Joan Gamper és el dia de la presentació de l'equip, quan els aficionats coneixen els nous jugadors. Festa durant tot el dia al carrer i també al camp. Els jugadors de Luis Enrique no van ser menys i també es van voler afegir a una particular festa que van omplir amb bon futbol i gols.

Era el partit que commemorava que aquesta temporada farà 25 anys d'aquell gol de Koeman al minut 111 que donava la primera Copa d'Europa al Barça a Wembley. Aquest, però, va ser un partit que es va resumir amb vint minuts de gran joc.

Moments molt elèctrics entre el minut quinze i el trenta-cinc. El primer en marcar va ser el Barça gràcies a la combinació entre Messi i Suárez. Va ser al minut quinze de partit quan una mitja xilena de l'argentí dins l'àrea va ser una assistència perfecta per a l'uruguaià, que feia el primer gol del partit a plaer.

Uns minuts bojos, perquè sis més tard Messi va fer el segon en una desmarcada entre línies. Control amb el pit, finta, regat al porter i gol a escassos centímetres de la línia. A la següent jugada una errada defensiva blaugrana i una bona paret dels italians van permetre fer un gol a Muriel. Una alegria pels visitants que duraria poc perquè Messi va tornar a marcar amb una falta des de la frontal de l'àrea.

Relaxació i retallada

La proximitat de la Supercopa d'Espanya va fer que el Barça baixés una marxa. Els canvis de la segona part van reactivar els blaugrana. Denis, Arda Turan i Luis Suárez van enviar la pilota al pal. Però qui va marcar van ser els italians. Nova badada defensiva, en aquest cas de Mascherano, que va permetre a Budimir deixar el marcador amb el 3-2 definitiu.

Més de 70.000 aficionats al Camp Nou que van recordar què va suposar guanyar la Sampdoria en aquell partit del dia 20 de maig del 1992 quan el Barça va guanyar la primera Copa d'Europa de la seva història.