Passen els dies, les setmanes i els mesos i continuen produint-se estirabots realment inexplicables. I és que és difícil d'entendre l'opinió que aquest dissabte ha deixat anar Patrick Lefevere, director de l'equip ciclista Deceuninick-Quick Step, i una de les veus més admirades i respectades del món del ciclisme, amb l'agreujant que no ho ha dit davant d'un micròfon, en calent, sinó que ho ha escrit a la seva habitual columna d'opinió del diari Het Nieuwsblad.

patrick lafevere quickstep ciclisme @deceuninck qst

Patrick Lafevere, a la dreta, el director de l'equip Quickstep de ciclisme / @deceuninck

Una comparativa molt desafortunada

Lefevere centra el seu article en el ciclista Sam Bennett, que a finals del 2019 va deixar l'equip Bora-hansgrohe per fitxar pel Deceuninick-Quick Step que dirigeix el director belga. Després de dues temporades, el velocista irlandès ha decidit no renovar el seu contracte i, després de rebre diverses ofertes, sembla que s'acabarà decantant per tornar al Bora, una decisió que no ha agradat gens a Lefevere.

El problema és que el director ha fet servir unes desafortunades paraules per criticar la decisió de Bennett. "Si lluites com un diable i plores com un nen perquè Bora et tracta malament i tornes 14 mesos després, diu molt de tu. Jo tinc pilotes, ell no. És al cim de la debilitat mental. És com una dona que torna a casa després de rebre abús domèstic", ha escrit Lafevere.

Un 2020 esplèndid; un 2021 per oblidar

Les polèmiques paraules de Lafevere, a més, arriben en el pitjor moment, ja que a la problemàtica de la violència masclista li afegeix el tema de la salut mental dels esportistes d'elit, un assumpte en voga aquests dies pel cas de Simone Biles, que en decidir abandonar la prova per equips i la d'all around ha generat un interessant i necessari debat.

No s'ha d'oblidar que Sam Bennett va tenir una gran primera temporada en el Deceuninick-Quick Step, amb el que va guanyar el premi de la regularitat del Tour de França i es va consagrar com un dels millors velocistes del planeta. Un any després, tanmateix, el seu rendiment ha caigut en picat, amb l'agreujant que es va perdre el Tour per una lesió. La situació va tensar les cordes, fins a provocar que Bennett s'hagi negat a renovar el seu contracte.

Lafevere no s'ho ha pres gens bé, però d'aquí a escriure un lamentable article hi ha una distància sideral.

 

Imatge principal: Sam Bennett, després de guanyar una etapa a la Vuelta a Espanya amb l'equip Bora / EFE