El festival Ubeat Live de Barcelona, que ha convertit la ciutat en l'epicentre de l'entreteniment 2.0, ha posat aquest diumenge el punt i final a un cap de setmana farcit d'emocions amb la celebració en viu d'una jornada de la Superlliga del League of Legends, l'eSports més important del món. Per a l'ocasió s'han instal·lat unes grades amb capacitat per a 3.000 persones, la qual cosa ha convertit l'esdeveniment en un autèntic espectacle, ja que s'ha afegit un escenari enorme amb pantalles gegants i tota mena d'efectes de llum.

I és que ja a primera hora s'ha pogut comprovar que diumenge anava a ser la jornada gran del festival, tant pel League of Legends, que s'anava a disputar durant tot el dia, com pel classificatori d'Espanya per al Mundial de Globus, previst per al vespre. De fet, durant tota la jornada els operaris han anat muntant l'escenari de la competició a una velocitat vertiginosa, convertint l'ala aquest del pavelló en una pista omplerta d'obstacles per donar-li més espectacularitat a la competició ideada per Ibai Llanos i Gerard Piqué, que després han comprovat en persona que tot estava en ordre.

Ibai Llanos Barbe Ubeat Live
Ibai Llanos, al costat de Barbe, durant l'Ubeat Live de Barcelona / Foto: Ignasi Noguer

Noves aficions

Com si es tractés d'una ciutat que acull la fase de grups d'una Eurocopa de futbol o un Mundial, la Fira de Barcelona s'ha omplert de seguidors dels respectius equips de la Superlliga, amb especial predomini del lila i del negre de KOI, l'equip local juntament amb el Barça. Les grades, a mitja entrada durant la competició del Valorant de dissabte, s'han omplert per al League of Legends, mentre que l'emoció també ha estat palpable, amb els seguidors vibrant amb les millors accions dels jugadors dels seus equips.

Mentrestant, a la resta del recinte els assistents han pogut gaudir d'una enorme oferta d'entreteniment 2.0, des d'ordinadors disposats per jugar en línia als videojocs del moment, com un estand força gran, el de l'equip dels Giants, en el qual es podia jugar a les recreatives que als anys 90 van fer furor.

UCAM Ubeat Live Ignasi Noguer
Els membres de l'equip UCAM, firmant autògrafs als seus seguidors / Foto: Ignasi Noguer

L'HADO i la realitat augmentada

Un altre dels al·licients de la jornada de diumenge ha estat l'obertura per al públic en general de l'HADO, el primer esport d'equip en realitat augmentada del món, ideat al Japó. L'estand ha despertat una gran expectació, amb una cua constant de persones que volien provar un esport que està cridat a moure masses en un futur pròxim.

A més, l'artista urbà Garbi KW, conegut per les seves creacions híbrides, ha liderat una activitat consistent en una tela col·laborativa pintada conjuntament per ell i pels assistents al festival.

 

Imatge principal: les partides del League of Legends han fet furor al festival Ubeat Live de Barcelona / Foto: Ignasi Noguer