L'Espanyol esgarrapa un punt en la seva visita a la UD Las Palmas (0-0), després d'un partit molt gris, on ha regalat la iniciativa i ha jugat a aprofitar les errades del rival. Els blanc-i-blaus sumen set punts després de vuit jornades.

Quique Sánchez Flores tornava a apostar per la gent jove. Aaron Martin, defensa del filial, donava el salt a l’onze inicial per ocupar el lateral esquerra. A tot això, Marc Roca sembla assentat en un equip titular que recuperava Pablo Piatti i Leo Baptistao.

L’Espanyol està en construcció però a mitjans d’octubre s’hauria de començar a notar millorar en relació a la temporada passada. Però l’equip ha repetit vells vicis contra un rival que, altra vegada, li ha pres la pilota. La UD Las Palmas sap molt bé a què vol jugar. I això, en una Primera Divisió tan volàtil, és una gran avantatge.

Diego López és vital

En un equip on es concedeixen moltes ocasions per partit, la millor notícia és tenir un porter diferencial. Diego López està responent a la confiança amb aturades que donen vida. Kevin Prince primer i Marko Livaja després, han obligat a lluir-se al porter blanc-i-blau. Dues intervencions i dues pilotes a córner.

Com altres vegades en aquesta temporada, els de Quique li han començat a prendre el pols al partit després de vint minuts. El mig del camp aconseguia contenir la UD Las Palmas i penalitzar les errades defensives. La primera gran ocasió blanc-i-blava ha nascut de les botes de Baptistao però el brasiler ha trigat massa en fer la passada de la mort per l’entrada de Gerard Moreno. Oportunitat d’or (perduda).

A tot això, la primera part també ha servit per veure com l’àrbitre Fernández Borbalán s’empassava un clar penal de David Garcia sobre Moreno. El joc l’ha posat Las Palmas. I pel plantejament ‘periquito’, ja es donava per bo l’empat, arribant als segons 45 minuts amb el partit obert.

Tancats a camp propi

Sense reacció i caminant sobre el precipici. Així ha estat la segona part de l’Espanyol. Cedint el protagonisme de manera descarada, els blanc-i-blaus han desistit de pressionar la sortida de pilota. Un equip fràgil, sense intenció per combinar ni transcendir.

Els canvis de Quique han reforçat la consistència, restant a inventiva a un atac que es limitava a defensar. El millor tornava a ser Diego López, el gran culpable del 0-0, un punt que era immerescut per un equip que es limitava veure-les venir.

L’Espanyol s’ha penjat del travesser de manera descarada quan el partit ha entrat en els últims deu minuts. Tot i això no patia en excés perquè els canaris no donaven amb la tecla. Se’ls fonien els ploms quan trepitjaven l’àrea ‘perica’.

El partit ha mort amb els plantejaments molt més accentuats. L’Espanyol renunciava a atacar i Las Palmas acumulava atacants. El més positiu d’un partit que no passarà a la història és el punt, perquè els de Quique tornen cap a Barcelona evidencien molts aspectes a millorar.