L'equip Jumbo està sent el gran vencedor del Tour de França 2022. I no només perquè Jonas Vingegaard, guanyador de dues etapes, es coronarà a París com el vencedor de la ronda francesa. I és que la victòria del danès no es podria entendre sense l'excels treball col·lectiu de tot l'equip, començant per la direcció de Merijn Zeeman i acabant per la feina de cada un dels seus components. I aquest divendres l'ha demostrat el francès Christophe Laporte, que ha estat capaç d'imposar-se als sprinters per emportar-se l'etapa amb final a Cahors, la 5a de Jumbo en aquest Tour.

I no només això, ja que abans el belga Wout van Aert, portador del mallot de la muntanya, ha sortit al pas de l'enèsim intens d'atac de Pogacar, que ha vist com Jumbo li parava de nou els peus, per garantir la victòria final de Jonas Vingegaard.

Laporte augmenta l'èxit de Jumbo

En una etapa de transició entre l'última jornada del Pirineu i la contrarellotge d'aquest dissabte, alguns han estat els intents d'escapada, a la recerca de la glòria a Cahors. Al final, tanmateix, el grup s'ha unit, ja que el pilot ha atrapat tots els escapats, la qual cosa portava a pensar que l'etapa es decidiria a l'esprint. En aquesta situació, Christophe Laporte no tindria cap opció, per la qual cosa el francès, que es trobava bé de cames, ha decidit atacar a falta de 500 metres per a la meta.

El rampell de Laporte ha tingut èxit, ja que la resta de candidats no li han pogut seguir, per la qual cosa el francès ha arribat primer a la meta, augmentant la festa de Jumbo, que està firmant un Tour de França impressionant, tant en el col·lectiu com en el treball individual.

Dissabte de contrarellotge

Per a aquest dissabte, en la prèvia de l'arribada final als Camps Elisis de París, el pilot haurà de fer front a una contrarellotge de 40 quilòmetres. L'etapa, que fins fa pocs dies semblava ser clau per decidir el Tour, ha perdut rellevància per l'exhibició de l'equip Jumbo i de Vingegaard, ja que malgrat que Pogacar domina més la lluita contra el rellotge que el danès, és pràcticament impossible que l'eslovè pugui retallar-lo 3 minuts i 21 segons al líder de la classificació general.

L'etapa s'iniciarà en Lacapelle i acabarà a Rocamadour, a poc més de 500 quilòmetres de París. El Tour de França 2022, un dels més espectaculars dels últims anys està arribant al seu final.