A Joan Laporta no li queda més remei que resignar-se que les eleccions del FC Barcelona se celebrin el 7 de març. El candidat continua insistint que la situació del club és molt delicada, però al mateix temps és conscient que no hi ha res a fer. "Sempre he estat partidari de votar el 24 de gener. S'havien adoptat totes les mesures necessàries i s'havia fomentat la participació amb 10 seus i 11 punts de votació. Vaig insistir al seu dia que el certificat d'autoresponsabilitat permetia poder desplaçar-se per raó d'anar a votar, i continuo insistint", ha afirmat Laporta en sortir de la reunió amb Carles Tusquets, president de la Junta Gestora del FC Barcelona, i els altres dos candidats a la presidència, Víctor Font i Toni Freixa.

Laporta, de fet, ha recordat que la data definitiva dels comicis, que pràcticament segur seran el 7 de març, depèn exclusivament de la Junta Gestora. "Tot dependrà de la reunió que la Gestora té dimarts. S'implementarà el vot per correu, que requereix un temps, i per això no hi ha data definitiva. Espero que la Gestora contempli que els socis es puguin desplaçar per exercir el seu dret a votar per correu", ha afegit. El candidat, a més, ha admès que a la reunió han estat informats de temes concrets sobre la situació econòmica del club. "No entraré en detalls, però la situació fa respecte. És urgent que hi hagi un govern com més aviat millor".

Joan Laporta Maria Contreras Coll

Joan Laporta, atenent els mitjans / Maria Contreras

El lider d'Estimem el Barça, a més, ha admès que tot el que està passant no ajuda en el tema de la renovació de Leo Messi. "La nostra proposta ha de ser que Leo vegi clar que el Barça tornarà a tenir una actitud guanyadora. Messi té el cor aquí, encara que tota aquesta situació no ajuda. Estem perdent un temps preciós. El futbol també és un estat d'ànim i el que està passant no envia el missatge correcte al món". Laporta, per acabar, ha analitzat l'expulsió de Messi a la final de la Supercopa. "L'acció de Leo no és targeta vermella. Li ve el búfal de Gernika tallant-li la trajectòria i el que fa Leo és treure-se'l del damunt."

Font insisteix en el vot electrònic i Freixa confia en la Gestora

Víctor Font, per la seva part, ha reafirmat que la reunió ha estat marcada per la cordialitat i ha insistit en la necessitat d'aplicar el vot electrònic. "Hem tornat a posar damunt de la taula el tema del vot electrònic. Estem pendents de Correus. La logística és complexa. El més aviat possible que es pot votar és el 7 de març, però logísticament no és segur. Per això hem posat damunt de la taula el vot electrònic. El que no pot ser és que arribi el 7 de març i no puguem votar. Tenim un informe tècnic i el presentarem a la Junta Gestora i als altres candidats", ha afirmat Font en sortir de la reunió.

Pel que refereix a Toni Freixa, ha reafirmat que per un tema logístic les eleccions no podran celebrar-se abans del 7 de març i que l'objectiu de tots els candidats és sumar perquè el procés surti el millor possible. Freixa, a més, ha enviat un missatge de confiança per a la Junta Gestora, a la qual li estan caient moltes crítiques. "No em preocupa que la Gestora estigui fins el 7 de març. Jo ja vaig ser partidari que no es fes la moció de censura. Ara tindríem president i junta directiva".

 

Imatge principal: Joan Laporta, atenent els mitjans de comunicació / Maria Contreras