La novetat és que no hi ha novetat. El Barça manté el dia de les eleccions a la presidència, el 7 de març, després de celebrar-se una reunió entre el president de la Comissió Gestora, Carles Tusquets, amb els tres candidats, Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa. Un dels arguments per mantenir la data i no avançar-ho al 28 de febrer és que hi ha un protocol per a mantenir.

No es fitxarà Èric Garcia

La principal novetat de la reunió d'aquest dimecres ha estat la presència de Ronald Koeman. L'entrenador holandès ha assistit per parlar sobre la necessitat d'incorporar Èric Garcia en aquest mercat d'hivern i reforçar una de les posicions més coixes de la plantilla. Garcia no arribarà ara sinó que es tancarà un acord perquè arribi al juny, a cost zero. Així ho han confirmat els candidats Freixa i Font als mitjans de comunicació després de la reunió.

Víctor Font Joan Laporta Toni Freixa Foto Sergi Alcàzar @FidelsalFCB

Els tres candidats a la presidència / Sergi Alcàzar - @FidelsAlFCB

"No és viable pagar diners ara. Sabem que el City vol diners. Esperem a final de temporada i si interessa, se'l fitxa", ha comentat Laporta. L'expresident no ha volgut confirmar la data del 7 de març i ha dit que "ja ho decidirà la Gestora el pròxim dimarts". "Són reunions que em dono per informat i entenc que no és la meva funció participar perquè no puc atribuir-me aquestes facultats", ha afirmat. "Ja es podria haver votat el dia 24 amb el certificat d'autoresponsabilitat i això ho he estat comunicant a la Junta Gestora. Tenen el mandat d'organitzar les eleccions", ha recalcat.

Per la seva part, Font ha destacat que al més aviat possible és el 7 de març "per un tema logístic". El candidat ha assegurat que encara "no està tancat" i ha manifestat un dels grans problemes que pot aparèixer i és que el procés electoral a can Barça coincideixi amb les eleccions al Parlament de Catalunya. "No poden coincidir", ha afirmat Font.

Un dels grans temes és la gestió que pugui fer Correus de tots els vots per correu. Candidats com Freixa han manifestat que el conveni que es té amb Correus no es permet que les eleccions siguin abans del 7 de març. "El vot per correu ha de tenir totes les garanties", ha detallat Laporta.

El Secretari General de l'Esport, Gerard Figueras, ha reconegut que el responsable de l'ajornament de les eleccions ha estat el Barça. "Si el club hagués plantejat el vot per correu abans? El decret hauria tirat endavant abans. Hem tardat 48 hores, el Govern està per ajudar", ha comentat.

I és que, en aquests comicis a l'entitat blaugrana, els socis i sòcies podran votar per correu al seu candidat per primera vegada a la història.

 

Imatge principal: L'escut del Barça / Maria Contreras