Joan Laporta, president del Futbol Club Barcelona, ha parlat sobre tot el que envolta a la sortida de Leo Messi en l'Auditori 1899, als voltants del Camp Nou. El màxim mandatari del club català ha començat amb una petita introducció de com ha sorgit tot i explicant el dia a dia de les negociacions amb Leo i Jorge Messi, pare i representant de l'argentí.

Laporta ha afirmat que ha parlat amb Messi a tota hora, que s'ha enviat diversos missatges amb el futbolista. La comunicació entre el mandatari i el crac han estat fluida i directa. També ha destacat que la intenció dels argentins sempre ha estat la de quedar-se en el Barça intentant arribar a un acord.

Les negociacions amb Jorge Messi

El president del Barça en una de les seves primeres intervencions ha deixat clar que totes les parts s'han implicat en la negociació perquè arribés a bon port: "Leo es volia quedar i nosaltres volíem que es quedés, això ha estat determinant per arribar a un acord, agraeixo a tots els que han participat en la negociació durant aquests mesos", ha dit Laporta.

Laporta ha agraït les bones intencions i formes del pare del jugador: "Jorge Messi ha tingut una actitud molt correcta en les negociacions, en cap moment no ens han demanat res que estigués fora dels límits", ha apuntat.

També ha parlat sobre els tractes que havien assolit al llarg d'aquests dos mesos de negociacions. Finalment cap dels dos no ha estat acceptat pels paràmetres de LaLiga: "Hem passat per diverses fases, la primera era de 2 anys i pagar-lo en 5, Leo estava a favor". L'altra opció era d'estendre per més temps el seu contracte amb el Barça: "Llavors passem a un contracte de cinc anys, acceptat per Leo malgrat què tots pensàvem en dos anys. Ell té els seus plans i li encaixaven els dos anys". Finalment ha destacat l'actitud inflexible de LaLiga: "LaLiga tenia pressions, hi ha altres clubs, com és lògic, que volen que es compleixin les normes," ha comentat.

La comunicació amb Messi

Joan Laporta ha comentat que tot havia de resoldre's aquesta setmana i que estava previst que Messi firmés dijous el seu nou contracte: "Havíem quedat com a data màxima per firmar ahir. I les circumstàncies han fet que s'arribi aquí, a aquesta solució."

Joan Laporta Leo Messi Barca @JoanLaportaFCB

Joan Laporta abraça Messi / @FCB

El president ha dit que aquests dies ha pogut parlar amb Messi personalment a través de missatges. L'argentí estava al corrent de tot el que passava en les negociacions, fins i tot de les negatives de LaLiga a inscriure l'Argentí:

Laporta ha lamentat que no es pogués solucionar tot de la manera que les dues tots els implicats volien: "La situació és de decepció per les dues parts. Hem treballat molt i no s'ha pogut aconseguir per causes que no depenen de nosaltres", ha apuntat el president.

 

Imatge principal. Leo Messi i Jorge Messi / GTRES