A falta de poc més de dues setmanes perquè se celebrin les eleccions a la presidència del FC Barcelona, la candidatura de Joan Laporta ha presentat aquest dijous el seu projecte per a les seccions professionals del club, excepte el futbol, i les seccions no professionals, un acte que ha tingut una gran Bomba, que Joan Carles Navarro, mite del Barça de bàsquet, tindrà un càrrec important dins de la cúpula de la secció si Joan Laporta acaba sent el pròxim president de l'entitat. "El Navarro té molt bona connexió amb el Saras (Jasikevicius) i és una persona amb qui confiem", ha afirmat Laporta. "El Barça és el millor club poliesportiu del món. Som una referència mundial perquè els nostres esportistes lluiten cada any per guanyar tots els títols en els quals participen. Ens acompanyen mites del barcelonisme i persones excel·lents", ha afirmat Joan Laporta, que també ha anunciat que cada secció tindrà un espònsor específic i no un de global.

Qüestionat per altres temes relacionats amb l'actualitat, Laporta ha afirmat que ha parlat amb Gerard Piqué sobre el partit contra el PSG, que "estava ensorrat com a gran culer que és". "No els podem deixar sols", ha afegit. El candidat, a més, ha mantingut que té la voluntat de convèncer Leo Messi perquè renovi el seu contracte, malgrat que "rep ofertes de clubs estat". "És una referència mundial i ho intentaré dins de les restriccions econòmiques que té en aquests moments el club".

Joan Laporta Josep Cubells Rafa Yuste Aureli Mas Sergi Alcàzar

 Aureli Mas, Joan Laporta, Rafael Yuste i Josep Cubells, durant l'acte d'aquest dijous / Sergi Alcàzar

Joan Laporta, a més, ha reiterat que té totes les cartes preparades "per afrontar totes les situacions que poden arribar en els pròxims mesos". "El barcelonisme pot confiar en el fet que el club tornarà a ser sostenible". A més, el candidat ha volgut enviar un missatge d'optimisme. "Hem d'estar al costat de l'equip. La Copa s'ha de jugar i a la Lliga ja veurem. Ahir va empatar l'Atlético. I a la Champions haurem d'anar a París a mantenir la dignitat. Els jugadors ara per ara estan sols i hem d'estar al seu costat". 

Les propostes de Laporta per a les seccions del Barça

Abans de la roda de premsa de Joan Laporta, Rafael Yuste, Josep Cubells i Aureli Mas han presentat les línies mestres del projecte de la candidatura pel que fa a les seccions professionals i no professionals del club. A la presentació hi han participat referents de les seccions professionals com Enric Masip (handbol), Jordi Trias (bàsquet), Roger Esteller (bàsquet), Gaby Cairo (hoquei patins) i Fernandao (futbol sala) i de les no professionals, com Laura Redondo i Eloi Rovira, capitans dels equips femenins i masculins d'atletisme, i Miki Delas, capità del Barça d'hoquei gespa.

"Dotarem cada secció de personalitat pròpia i de major autonomia. Volem que torni el lideratge i tenir els millors professionals", ha afirmat Rafa Yuste, el que serà vicepresident esportiu si Laporta és el nou president. "Hem de recuperar l'esperit de família entre les seccions, un esperit que el vam viure i que l'hem perdut. Allò era germanor", ha afegit Yuste, que ha recordat el moment en què els jugadors del primer equip del Barça li van demanar a Laporta anar a París per animar al Barça de bàsquet a la final de l'Eurolliga.

Fernandao Laporta Sergi Alcàzar

Joan Laporta, durant la participació a l'acte de Fernandao, mite de la secció de futbol sala / Sergi Alcàzar

Yuste, que ha afirmat que han recollit propostes de molts professionals del club, ha anunciat que s'impulsarà l'esport femení a totes les seccions i també en l'àmbit formatiu, que es recuperarà la secció de beisbol, que es potenciarà l'Oficina d'Atenció a l'Esportista i que es farà una formació a les famílies i als entorns dels esportistes. "Els primers equips han d'estar formats per jugadors de la Masia més jugadors diferencials. El talent s'ha de trobar a casa. La Masia no va només lligada al futbol", ha manifestat Rafael Yuste.

Yuste, a més, ha anunciat que els primers equips de les diferents seccions faran entrenaments itineraris pel territori, per ampliar la base d'aficionats, i que es crearà el Hall of Fame, al nou Palau, perquè les noves generacions coneguin la història dels grans referents del FC Barcelona. "És clau que es coneguin les històries de persones com Norris, Epi, Navarro, Gasol, Panadero, Victor Tomás... són referents del club i han de tenir el seu espai", ha afirmat Yuste.

Enric Masip Joan Laporta Sergi Alcàzar

Enric Masip, excapità del Barça d'handbol i gran referents, dirigint-se als assistents / Sergi Alcàzar

Tot seguit, Josep Cubells ha disseccionat les propostes sobre la secció de bàsquet, amb la promoció de Joan Carles Navarro dins de la cúpula directiva com a gran "bomba", i d'handbol; mentre que Aureli Mas ha fet el mateix de les seccions de futbol sala, hoquei patins i de les seccions no professionals. "Ja era hora que un president es preocupés de les seccions no professionals del Barça", ha afirmat Eloi Rovira, el capità de la secció d'atletisme del club.

 

Imatge principal: d'esquerra a dreta, Aureli Mas, Joan Laporta, Rafael Yuste i Josep Cubells, durant la presentació del projecte de les seccions professionals i no professionals de la candidatura 'Estimem el Barça' / Sergi Alcàzar