El Barça ha estat atropellat per Kylian Mbappé, que amb un hat-trick ha obrat la revenja del PSG al Camp Nou (1-4). Els blaugrana han perdut l'orgull i l'ànima en el segon temps i no han pogut aprofitar el gol de penal de Leo Messi. El Barça necessita un miracle per seguir viu a la Champions League.

Revenja i reivindicació

Ha tornat a sonar l'himne de la Champions en una eliminatòria de la fase final. Era el dia de la reivindicació culer o el de la revenja parisenca —quatre anys després de l'històric 6-1—, i el partit no ha decebut. Però el color no ha estat blaugrana.

Discutint la possessió des del primer minut, repartint-se les ocasions, però el perill el generava clarament el PSG. Quan Mbappé i Icardi connectaven amb la pilota generaven molta por. I és que tot i la presència del necessitat Piqué, el Barça no ha acabat de demostrar garanties en defensa.

Mbappé Dest Barça PSG EFE

Mbappé i Dest durant el partit / EFE

Ronald Koeman ha apostat pel seu millor onze. Messi, Griezmann i Dembélé han estat els referents en atac; Pedri, De Jong i Busquets els homes del mig; i en defensa, a banda de Ter Stegen sota pals, han tingut el seu lloc Jordi Alba, Lenglet i Dest. Però el gran líder blaugrana del partit ha estat Piqué.

Jugada ofensiva del PSG, jugada que Piqué refusava. Centrada des de la banda, i Piqué apareixia per allunyar el perill amb el cap. I quan ell no hi era, sempre estava la mà de Ter Stegen. I mantenint el tipus, el Barça s'ha confiat.

No ha pogut marcar Griezmann en la primera ocasió clara del Barça, però quan Messi ha volgut aparèixer, el marcador ha canviat. Passada en llarg cap a De Jong, i penal. Des dels onze metres, el '10' no ha fallat. Però l'alegria culer ha durat només cinc minuts, perquè poc després de la mitja hora de joc Mbappé ha empatat. A plaer i demostrant la passivitat de Lenglet.

27c79a56429d408ea2e134905696a40c3b754b5d

Els jugadors del PSG celebrant el primer gol de Mbappé / EFE

La sentència del PSG

I ja en el segon temps la pilota ha passat a ser totalment del PSG. Mbappé ha seguit creant pànic als culers cada vegada que connectava la pilota, però més intervencions de Piqué i de Ter Stegen han fet resistir el Barça.

I si Dembélé ha badat en el primer gol del PSG, en el segon ha estat Griezmann, que no ha defensat bé Florenzi. El lateral italià ha servit el gol a Mbappé després d'un intent fallit de rebuig de Piqué. Doblet del francès al minut 65, cinc abans de la sentència definitiva. I no s'havia acabat.

Quan el Barça buscava l'orgull perdut, ha tornat a encaixar un fort cop, que ha estat definitiu. Falta lateral centrada al segon pal, i gol de Kean. I poc abans del final ha arribat el hat-trick de Mbappé, la gran figura del partit.