Estem en els prolegòmens del Mundial de Fórmula 1 de 2024, en el qual serà l'últim cap de setmana abans de l'inici d'aquest. La nova temporada del Gran Circ està a la cantonada i els equips de la graella ja han fet el seu respectiu treball per intentar elevar el nivell dels seus monoplaces, per tornar a lluitar contra la tirania imposada per Max Verstappen i Red Bull. Des d'Aston Martin han elevat l'optimisme amb el desenvolupament del AMR24 i es mostren esperançats amb el fet de poder tornar a fer un pas de gegants en la classificació final.

Fernando Alonso és la seva principal basa i, malgrat que durant l'any arribaran millores, les primeres sensacions del d'Oviedo amb la seva nova màquina són molt positives. Des de l'escuderia liderada pel magnat canadenc, Lawrence Stroll, estan convençuts de poder lluitar per les posicions de cap durant 2024. I és que el cotxe verd està totalment dissenyat per Dan Fallows i la resta d'enginyers procedents de Red Bull i Mercedes, la qual cosa fa pressuposar que l'automòbil de la marca britànica serà molt més competitiu.

Fernando Alonso saludant / Foto: EFE
Fernando Alonso saludant / Foto: EFE

Dan Fallows alimenta l'esperança...

No obstant això, la gran pregunta, després de veure la presentació del RB20, el nou cotxe dels de Milton Keynes, que ha introduït uns conceptes 'futuristes', i que ha ficat la por a la resta d'escuderies, és si els de Silverstone seran capaços de competir amb la marca de begudes energètiques i donar-li a Fernando Alonso una nova victòria. Les xarxes socials estan que treuen fum amb el AMR24, i amb l'optimisme generat amb les paraules dels grans directius d'Aston Martin.

No obstant això, la idea d'un tercer mundial per al Nano, sembla pràcticament impossible. Com dèiem, els austríacs van sempre un pas per davant dels seus rivals, i el dia de la presentació del seu nou monoplaça ho van demostrar. I és que quan Dan Fallows va dir que "Red Bull és totalment superable", els de Milton Keynes encara no havien llançat el RB20. Aquelles paraules van generar un gran enrenou i va alimentar, més si cap, les esperances entre els aficionats del bicampió del món, però s'ha de tocar de peus a terra.

Llanci Stroll box Aston Martin / Foto: Europa Press
Lance Stroll, seriosa, al box Aston Martin / Foto: Europa Press

... però Lance Stroll frena l'eufòria

Perquè el company de fatigues de Fernando en Aston Martin, Lance Stroll, ha rebaixat les expectatives. Preguntat sobre allò que espera del AMR24 i les possibilitats dels seus per fer front a Verstappen i Checo Pérez, el canadenc ha donat una resposta que no haurà fet gens de gràcia a l'asturià. "No crec que el nostre objectiu sigui sortir i vèncer Red Bull. Volem arribar allà, evidentment. Però el nostre objectiu és ser l'equip més fort que puguem ser", va dir el pilot en paraules a Car and Driver, unes declaracions amb què s'ha encarregat de frenar l'eufòria.

Amb tot, el primer gran objectiu de la marca britànica és que Alonso conquereixi, per fi, la tan anhelada victòria número 33 en la seva carrera. Un desig que tant el pilot com l'afició espanyola fa anys que busquen i que, per aconseguir-ho, serà primordial que Aston Martin li posi per davant un monoplaça capaç de fer front a Red Bull, un fet que, ara per ara, Lance Stroll no veu possible.