El valor mitjà d'un club que disputa LALIGA EA SPORTS ascendeix, segons dades de l'estudi de LALIGA Estoc Market 2023, elaborat per 2Playbook Intelligence, als 174,5 milions d'euros, mentre que un de LALIGA HYPERMOTION és de 29 milions d'euros. Amb aquestes xifres, nombrosos fons de diferents països han posat els ulls en els clubs de la competició, amb l'objectiu de fer-los créixer i aprofitar la rendibilitat del futbol espanyol.

L'operació més important d'inversió de les últimes dècades en l'esport, i en el futbol a Espanya, va ser l'entrada del fons CVC Capital Partners per posar en marxa, de la mà de LALIGA, el Pla Impuls. L'organisme presidit per Javier Tebas va aconseguir assegurar el 2020 la inversió per part del fons britanicoluxemburguès d'un import de gairebé 2000 milions d'euros, dels quals el 75% dels mateixos ja s'han transferit als 42 clubs, i que ha donat com a resultat la modernització d'infraestructures i dels clubs espanyols, avançant una transformació que sense aquest import podria portar uns 25 anys. Però no ha estat l'única inversió estrangera dels últims anys. Cada vegada més capital internacional veu en la competició espanyola una oportunitat d'invertir.

Per exemple, el RCD Mallorca, el 2023 va experimentar un canvi de lideratge en la seva gestió, i la compra del club per part Andy Kohlberg el juny de l'any passat va suposar al voltant d'un 50% de la inversió total realitzada en l'àmbit esportiu en el primer trimestre de 2023.

Altres clubs en els últims temps també han obert la porta a nous inversors, de fet, ja són nou clubs, incloent al RCD Mallorca, en LALIGA EA SPORTS els que compten amb percentatges d'inversors d'altres països. En aquest sentit, el Real Betis ha apostat pel Conglomerat Xoy de Mèxic per al canvi de propietaris de la seva secció de bàsquet.

L'UD Almeria va ser adquirida per l'inversor saudita Turki Al-Sheikh, que ha obtingut un 99% dels títols de l'entitat. També a Andalusia, el Granada CF pertany al grup d'inversió xinès Daxian 2009, el qual va adquirir un 98% del club granadí. Per la seva part, l'altre equip andalús, el Sevilla CF, acull un inversor nord-americà que va adquirir un 11% de les accions del club.

Així mateix, el grup singapurès Meriton Holdings Limited va adquirir el 90,5% de les accions del València CF, mentre que, a Vigo, el mexicà Grup GES, va fer el mateix amb el 75% dels títols accionarials del RC Celta. D'altra banda, la revelació d'aquesta temporada, el Girona FC té el City Football group limited, propietari també del Manchester City, com a accionista majoritari del club amb un 47,8% de les accions.

L'Atlètic de Madrid ha atret també en els últims anys inversió estrangera gràcies als nord-americans de Storm Investments, que han comprat un 33,96% de les accions del club matalasser, i Quàntum Pacific, que pertanyen a l'empresari israelià Idan Ofer, i que van adquirir un paquet d'accions equivalent a un 27,8% del total.

Pr la seva part, LALIGA HYPERMOTION no ha estat aliena a aquesta tendència i diferents equips han estat els objectius d'inversors estrangers, seduïts per l'atractiu de la competició i les possibilitats de creixement. Referent a això, els clubs asturians han estat un objectiu clar d'aquests capitals estrangers.

Tant el Reial Sporting de Gijón com el Reial Oviedo han apostat per obrir els seus consells a propietaris mexicans. En el cas del club de Gijón ha estat Orlegi Sports, i en el de l'equip d'Oviedo, el grup Pachuca, els quals han realitzat ampliacions de capitals de 7,1 i 6,1 milions d'euros, respectivament.

A més d'aquests dos clubs històrics, el RCD Espanyol va captivar el 2016 al grup xinès Rastar Group per fer-se amb la propietat de l'equip periquito, el Reial Valladolid va seduir l'exfutbolista i estavella Ronaldo Nazario de Lima, que es va posar al capdavant del club val·lisoletà, i l'Elx CF va atreure a l'argentí i agent de futbolistes, Christian Bragarnik, per afrontar la seva sostenibilitat i impulsar el seu desenvolupament en diferents àrees. De la mateixa forma, l'Albacete Futbol va obrir les portes al fons Skyline, d'origen libanès-veneçolà vinculat a l'activitat bancària, asseguradora, immobiliària i turística; o l'UD Alcorcón, que ja és propietat del nord-americà David Blinker.

Així, aquest alt nivell d'atracció inversionista a l'alça en LALIGA s'alinea també amb l'increment a la recepció de noves inversions internacionals en l'àmbit nacional, ja que, d'acord amb el Ministeri d'Exteriors, Cooperació i la Unió Europea, l'entrada de diners forans va generar uns ingressos el 2023 d'un total de 28.215 milions d'euros, experimentant d'aquesta manera un creixement d'un 12% respecte al 2022.