La Vuelta a Espanya ha decidit tornar a trepitjar territori català. Després d'evitar Catalunya en els últims anys, serà el 2023 quan una de les grans curses del panorama ciclista mundial tornarà a córrer per terres catalanes. I precisament Barcelona serà la protagonista de les dues primeres etapes de l'edició de l'any vinent.

Sortida històrica de La Vuelta a Barcelona

Aquest dilluns s'ha anunciat que Barcelona serà la seu oficial de la sortida de La Vuelta 2023​, la 78a edició. Per tant, la capital catalana serà on arrenqui la competició ciclista més important d'Espanya, prevista per al dia 19 d'agost. La ciutat comtal viurà íntegrament la primera etapa en una contrarellotge per equips, i també acollirà el final de la segona etapa. Igualment cal ressaltar que la gala de presentació dels equips i l'espot oficial es farà a Barcelona.

Això vol dir que La Vuelta torna a Catalunya, ja que no trepitja territori català des del 2019. Però el fet més rellevant és que tornarà a córrer per Barcelona després que ho fes per última vegada el 2012. Però el que més destaca és que la capital catalana tornarà a ser el punt d'inici de La Vuelta 60 anys després de ser-ho per primera i última vegada en la història. El vencedor d'aquella primera etapa al 1962, de 90 quilòmetres, va ser el basc Antón Barrutia.

Vuelta Espana Barcelona EuropaPress

Moment de la presentació de l'acord entre l'Ajuntament de Barcelona i La Vuelta / EuropaPress

Barcelona, capital esportiva i ciclista

L'acord ha estat anunciat aquest mateix matí al Museu Olímpic i de l'Esport de Barcelona, amb la presència del primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament, Jaume Collboni, el regidor d'Esports, David Escudé, i el director general de La Vuelta, Javier Guillén. "La presència de la prova a Barcelona suposarà un impuls molt rellevant pel que fa a la projecció internacional de la ciutat com a capital esportiva i seu de grans esdeveniments per la gran repercussió que té La Vuelta", ha afirmat l'Ajuntament de Barcelona en un comunicat.

L'última vegada que Barcelona va ser protagonista d'una contrarellotge individual de La Vuelta va ser al 1978, a Montjuïc, amb victòria de l'històric campió francès Bernard Hinault. I encara relacionant Barcelona i el món del ciclisme, cal recordar que el 2009 la capital catalana també va acollir el final de la 6a etapa del Tour de França, amb victòria del noruec Thor Hushovd, i la sortida de la 7a jornada de la ronda francesa d'aquell any.

La Vuelta Barcelona TUIT

D'aquesta manera es confirma un nou esdeveniment de gran ressò internacional per a Barcelona i rodalies. Recordem que fa uns dies ja es va confirmar que el proper 26 de març la selecció espanyola masculina de futbol tornarà a jugar a Catalunya 18 anys després de fer-ho per última vegada. El partit es disputarà al camp de l'Espanyol, l'RCDE Stadium, i serà un duel amistós entre l'Espanya de Luis Enrique Martínez i Albània.

 

Imatge principal: La Volta a Catalunya disputant una etapa a Barcelona / EuropaPress